IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Patrol записа два рекорда на Гинес

Всъдеходът буквално прелетя 100-метрова дюна и изтегли огромен самолет

Nissan Patrol записа два рекорда на Гинес

Всъдеходът Nissan Patrol записа две постижения, които му осигуриха място в Книгата на рекордите Гинес. Така той затвърди статута си на един от най-сериозните всъдеходи, особено при тежки условия, каквито предлагат арабските пустини.
Nissan Patrol записа две рекорда за Книгата Гинес
Едното постижение е за най-бързо изкачване на пясъчна дюна с дължина 100 м. То бе регистрирано в долината Вади Рам в Йордания, където управляваният от инструктор по офроуд-шофиране буквално „прелетя” през отсечката и записа време от 4,9 секунди.
Nissan Patrol записа две рекорда за Книгата Гинес
Преди да потегли към пустинята, всъдеходът записа и друг рекорд. На летището Шарджа в Саудитска Арабия машината успя да изтегли на 50 метра пълен с гориво транспортен самолет с тегло 170,9 тона. Това е с 15 тона повече от предишното най-добро постижение.

„Първият Nissan Patrol пристига в Близкия Изток и по-специално в Кувейт още през 1956 г. и бързо става емблематичен за този регион. Повечето клиенти остават напълно лоялни към тази машина и резултатите ни непрекъснато го доказват”, похвали се мениджърът на Nissan за региона Самир Шефран.
Nissan Patrol записа две рекорда за Книгата Гинес
Въпреки легендарния статут на всъдехода догодина той ще бъде пенсиониран. В Nissan не планират ново, седмо поколение на Patrol, а вместо това ще пуснат 7-местна високопроходима версия на пикапа NP300 Navara.

Снимки: Nissan

 

Тагове: nissan patrol
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 8 години )
    А доколкото знам има и еин българин, който в последствие тегли самолет 195 тона...
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Ime ( преди 8 години )
    "Канадецът Кевин Фаст тегли CC-177 Globemaster III, тежащ 188.83 тона цели 8.8 метра. Рекордът бе поставен на 17 септември 2009 г."
  • #6
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вярвам на Аутобилд, не на набутал се секъндхендер от Кочариново.
  • #5
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Нисанчо ( преди 8 години )
    Тези постижения не ме очудват, нормално е за Патрул-а.
  • #4
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Май не сте виждали последния патрул. Карах такъв нов служебен в Кувейт. Нама по луксозен и технологично напреднал джип в света в момента. Единствения недостатък за Европа е че гори 35 литра на 100 км. В Кувейт това не е проблем защото бензина е 30 стотинки на литър.
  • #3
    24 rate up comment 10 rate down comment
    do 1: ( преди 8 години )
    "Типично по японски." !!!!!ти имал ли си някога Японска кола, или "знанията" ти се базират на препрочитане на хейтърски коментари като твоя?
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Забрави за слабите спирачки. Те първи изненадали редакторите на АБ.
  • #1
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В АутоБилд написаха, че в Европа този модел е известен бързо износващите се съединители, слабите полуоски, капризни дизели, крайно евтин салон и слаба антикорозионна защита. Типично по японски.