IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордна глоба за Fiat Chrysler в САЩ

Причината са забавени сервизни акции и некачествени ремонти

Рекордна глоба за Fiat Chrysler в САЩ

Концернът Fiat Chrysler ще трябва да плати глоба в размер на 105 млн. долара, наложена му от Управлението по безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA). Причината за това е недобросъвестно извършване на ремонт на изтеглени от пазара автомобили, както и липса на предупреждения до водачите за дефекти в колите им, пише Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Снимка: архив Ройтерс

Санкциите са свързани с повече от 20 изтегляния на превозни средства от пазара, които засягат повече от 11 млн. автомобила на Fiat Chrysler, включително по-стари бензинови джипове, свързани с редица фатални пожари.

Глобата е наложена заради некачествени и забавени ремонти, липса на предупреждения до собствениците на автомобили за въпросните изтегляния на превозните средства.

Близо 1,56 млн. автомобила от различни американски марки на концерна бяха изтеглени от пазара заради опасност от смъртоносни пожари. От своя страна компанията обяви, че собствениците на превозните средства често не са склонни да оставят колите си на ремонт въпреки множеството призиви на фирмата производител.

Директорът на Fiat Chrysler, отговарящ за безопасността на превозните средства и спазването на нормативната уредба, обяви по-рано този месец мерките, които компанията е предприела, за да подобри начина, по който се справя с проблемите с безопасността. По думите му компанията трябва да започне да се справя по-добре с изтеглянето на опасни автомобили.

Освен че ще трябва да плати рекордна глоба, Fiat Chrysler ще понесе още последствия. Властите в САЩ планират да назначат независима комисия, която ще следи как компанията се справя с дефектите, открити в нейните автомобили.

По-рано глоба от 70 млн. долара за подобни нарушения бе наложена на Honda Motor Co, а през миналата година General Motors Co трябваше да плати санкция от 35 млн. долара.

Още икономически новини от света на автомобилите четете в Investor.bg

Тагове: nhtsa fiat chrysler
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    b.b. ( преди 8 години )
    "Ще платят глобата и ще вдигнат още повече качеството" Накъде повече!? Това е най-високото качество! ... което могат да произведат те. ;)
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За съжаление завета на немските кашони, които бяха предишни собственици застигна фиат. Ще платят глобата и ще вдигнат още повече качеството, както го направиха през последните 2 години. Всичко що се докосне до немското "качество" през последните 5 + години е просто за ***
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    така е като се обединят компании, чито девизи са :"скъпо, но чупливо" ....ФЯТ и"грозно, но чупливо"....крайслернякой да е очаквал нещо добро да излезе? между другото видях на едно пристанище в Италия да товарят някакви джипчета ренегат за износ.... ужасна грозотия
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Който се е захвянал с дърворезбарите от Крайслер бял ден не е видял
  • #4
    6 rate up comment 13 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Ми то като се сложат в едно ФИАТ и Крайслер какви активи може да има???То само пасиви.Крайно време е големите корпорации да разберат,че щом произвеждат *** трябва да си понасят последствията.Било чрез глоби,било чрез сервизни акции,по какъвто и да е начин.
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еврейчетата от тая "американска" комисия май в скоро време ще ядат чипс , като в оная реклама с бетонните обувки и полетите от високо.
  • #2
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Fiat където минат трева не никне.
  • #1
    14 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Казваш ФИАТ и дискусията приключва...