IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S е най-новото московско такси

Електрическата кола обслужва и пристигащите в Амстердам

Tesla Model S е най-новото московско такси


Най-новото такси на Москва е електрическата кола Tesla Model S, съобщава руското издание Pikabu.

Автомобилите са закупени от компанията Yandex Taxi, която предлага мобилно приложение, чрез което клиентът може да поръча такси и да следи в реално време местонахождението му. Електрическите таксита Tesla Model S са само няколко, но предстои борят им да бъде увеличен, пише изданието.

Електрическият седан Model S вече обслужва и пристигащите на летище Схипхол в Амстердам, Холандия. Местна компания разполага със 167 такива таксита, за които е изградена специална инфраструктура от зарядни станции.

Tesla Model S е напълно електрически седан, който се предлага в няколко различни версии. Най-мощната разполага с внушителните 700 к.с. и 930 Нм., като може да премине с напълно заредени батерии около 430 км.

Снимки: Pikabu

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Москва от известно време е най-скъпият град в Европа,изпреварвайки Лондон..ако не греша
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Учителя ( преди 8 години )
    Така е, в бедна Русия две таксита, в Амстердам 170 :)
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А на някой направили му впечатление, че в "бедна" Русия с наложено енбарго и изолирани от света се каратТесли, като таксита. Това и в Лондон и в Париж го няма, а да не говорим за Германия, където си тракат с дизелчетата. Единственото хубаво в Германия е че видях много таксита Приус. Почти всяко трето такси е Приус. Едно време бяха предимно Е-клас такситата.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Возил си се насън на такова такси и не задния мост, а дъската ти е хлопала. Викаш изпоти се яко заради липсата на климатик и като се събуди видя, че си спал през глава нали. Абе ти изобщо на такси не си се возил извън БГ. Навсякъде в такситата климатроника е зададен на определена температура и ако кажеш на шофьора ще ти нагласи желаната от теб температура. А ако се беше качил наистина на Тесла щеше да знаеш, че на всяко място в колата можеш индивидуално да си гласиш температурата.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предната седмица се возих на такова такси в Амстердам. Вярно че не се чува шум от двигателя но за това пък задния мост доста дрънчеше. Шофьора не смееше да пусне климатика да не му замине батерията и доста се изпотих. А А бе икономията е майка на мизерията.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    sunrize ( преди 8 години )
    Преди около 20 дена се прибрах от Амстердам. Еми това ми направи впечатление че има доста Тесла-такси.Абе яко ще е да се качиш на подобен автомобил с такова ускорение и да се стигне до съответната дестинация