IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на Volkswagen в Нижни Новгород стартира работа

Съоръжението бе в принудителна 10-дневна ваканция

Заводът на Volkswagen в Нижни Новгород стартира работа

Volkswagen Group ще възобнови производството в завода си в Нижни Новгород от 13 юли (понеделник) след 10-дневно прекъсване. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на отдела за връзки с обществеността на компанията Наталия Костюкович, цитирана от БТА.
Заводът на Volkswagen в Нижни Новгород стартира работа
Производствената линия на Volkswagen в Калуга. Снимка: Ройтерс

"От 1 до 10 юли 2015 година производствената площадка на автозавода на ГАЗ, на която се извършва договорно сглобяване на модели на Volkswagen и Skoda, не работеше. От 13 юли работата на предприятието ще се възобнови в щатен режим", каза Костюкович.

По думите й предприятието ще работи в "обичайния петдневен режим". Заплата на работниците отново ще се изплаща в пълен размер. Докато заводът бе затворен, според закона на служителите получаваха две трети от работната заплата, отбеляза тя.

"Споразумението за договорен монтаж с Група ГАЗ действа до края на 2019 година, засега за закриване на производството на Volkswagen Group в Нижни Новгород не става дума", подчерта пиарката.

Припомняме, че в края на март тази година Volkswagen обяви, че ще съкрати производството и персонала в завода си в Калуга, Русия. Причина за тази действия, предприети и от други световни автомобилни компании, са намаляващите продажби в страната, за които се очаква да бъдат с около 25% по-ниски в сравнение с 2014 година. От германския концерн обаче подчертаха, инвестиционните им планове за руския пазар остават непроменени, включително изграждане на нов завод за двигатели и склад за авточасти.

0 от 500