IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Mercedes-Benz A45 AMG ще има над 400 к.с.

Моделът ще получи напълно нов 2,0-литров турбо-мотор

Следващият Mercedes-Benz A45 AMG ще има над 400 к.с.

Само преди няколко дни Mercedes-Benz представи фейслифта на модела си A 45 AMG, който разчита на мотор с 381 к.с. и по този начин си върна титлата „най-бърз сериен хот-хеч на планетата”. На инженерите от компанията обаче това им се вижда малко и предвиждат новото поколение на модела да бъде още по-мощно.
Следващият Mercedes-Benz A45 AMG ще има над 400 к.с.
Намеренията на компанията бяха разкрити от шефа на подразделението AMG Тобиас Мойерс в интервю за Auto Express. Топ мениджърът съобщи, че в Щутгарт вече разработват напълно нов 2,0-литров мотор с 4 цилиндъра. Според предварителни данни турбо-двигателят ще разполага с над 400 к.с.

В Mercedes-Benz са се отказали от намеренията си до увеличат мощността на сегашния агрегат с 381 к.с., тъй като смятат, че е достигнат неговия предел. В компанията не искат да се ограничават единствено с по-мощен компресор и препрограмиране на блока да управление на мотора и затова правят напълно нов двигател.

„За нашите клиенти е особено важно да знаят, че притежават най-мощния автомобил в своя сегмент и затова ние нямаме намерение да допуснем някой да ни отнеме това звание”, коментира Мойерс.

Обновеният хот-хеч A 45 AMG ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди. Моделът се предлага с опционален пакет Dynamic Plus, в който влизат диференциал на предната ос, адаптивно окачване AMG Ride Control и система Dynamic Select. Тя позволява избора на един от четирите режима на управление – комфортен, спортен, „спорт плюс” и индивидуален, при който водачът сам избира настройките.

Снимка: Mercedes AMG

Тагове: mercedes a45 amg
0 от 500