IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota, Nissan и Honda инвестират във водородни станции

Трите компании подписаха договор за сътрудничество

Toyota, Nissan и Honda инвестират във водородни станции

Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co., Ltd., и Honda Motor Co., Ltd. се обединиха около пакет от ключови детайли в бъдещия съвместен проект за насърчаване на развитието на инфраструктура от водородни зарядни станции в Япония, съобщават от най-голямата автомобилна компания в света.
Toyota, Nissan и Honda инвестират във водородни станции
Снимка: Toyota

Освен частично финансиране на оперативните разходи, трите автомобилни производителя одобриха и идеята за осигуряване на най-доброто възможно обслужване и създаване на удобна и спокойна среда за клиентите на автомобили с горивна клетка (FCV).

Съвместният проект, обявен  за първи път на 12 Февруари т.г., частично ще покрива оперативните разходи на инфраструктурни компании, които изграждат водородни станции. Освен това, партньорите в проекта се ангажират да популяризират пакета от мерки, за да привлекат нови компании, които активно да навлязат в бизнеса с осигуряване на водород. Финансовата подкрепа ще се осигурява чрез Изследователската асоциация за осигуряване на водород и имплементиране на технологии (HySUT), която цели да популяризира автомобилите с горивни клетки.

В процеса по набиране на популярност на водородните автомобили създаването на атрактивни продукти е само половината от уравнението. Другата половина се крие в създаването на достъпна мрежа от водородни зарядни станции, които да улеснят клиентите, споделят от Toyota. И уточняват, че водородните автомобили са изцяло ново предложение на пазара и се очаква възвращаемостта на инвестициите във водородни зарядни станции да остане ниска поради малкото количество подобни автомобили.

В течение на проекта трите автомобилни производителя планират да поддържат стабилна подкрепа за развитие на водороднатата инфраструктура в средносрочен план, докато настъпи момента, в който автомобилите, задвижвани от водород, се установят трайно на пазара и има достатъчно развита зарядна инфраструктура (около 2020 година), сочи информацията.

Припомняме, че Toyota представи водородния Mirai в края на 2014, Honda планира да пусне своя представител в сегмента преди април 2016, а Nissan през 2017 година.

0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За сега Субару са лидери по сервизни акции.
  • #20
    12 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    Както казват от господари на ефира.. няма такава държава... Все някой ще намери кусур... по-гоуему професори от назе нема :)))...Жалко, че е само на приказки.Иначе по темата, така се развива наистина една технология, все някой трябва да започне, браво за което на Японците, наистина са велика нация.Между другото същото ми е мнението и за Германците, да поясня за хейтърите в сайта ;)
  • #19
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Празни думи без факти, гейче недоклатено. Субару като бранд е меко казано посредствена, особено що се касае до качеството. Там се по-скоро катастрофа."Те защото Субару са катастрофа, за това през последните няколко години имат все повече и повишаващи се продажби, и са една от марките с най-лоялни клиенти! Специално за теб да обясня, лоялни са им клиентите, защото веднъж купили си едно Субару, много често повтарят и потретят!А Ваг например, са със 7% спад напоследък, защо ли?
  • #18
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Ауто ( преди 8 години )
    "Subaru никога в историята си не е била на положение да я наричат икона."Детенце мило, явно си някое ограничено пуберче, на което хормоните са му дошле в повече, за да плямпаш подобни простотии!Сега в същия си "стил", остава да кажеш, че легендарните Колин Макрии, Карл Сайнц или Петер Солберг не са никакви състезатели анд по-скоро анимационни герои! То бива прости хора, ама дръжте си простотията за себе си, няма нужда да я рекламирате широко! :)
  • #17
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Subaru никога в историята си не е била на положение да я наричат икона. Нека простия оризар да даде линк на класация, в която Subaru е в първата петица по качество. От която и да е година. За тях е постижение ако се доберат до средата. Може единствено да оглави класация за най-калпава антикорозионна защита и тънки ламарини. Да не говорим за проблемните боксерни двигатели, които ако изкарат 100 000 км., харчат безумно много масло.
  • #16
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам кой *** е изтрещял. В последната класация на J.D.Power Хонда е доста назад класирана. Под средната черта. Това сигурно е високо качество, а бе, гайдо!
  • #15
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи немските вурстове за пореден път ще чакат друг да има направи технологиите, да ги въведе в производство, да ги развие, внедри, оптимизира, направи евтини и масова, развият мрежа от станции за зареждане а накрая те ще се възползват от цялата тая работа. Така беше с хибриди, електромобили и сега е същото. Да обаче накрая парцала Ауто Билд ще почне тестове в които за пореден път немското ще е по-добро. На картинки и чертежи ще извадят модели с които ще разбият всички, както е сега.
  • #14
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Иконата Subaru WRX STI срещу VW Golf R.Кой ще познае резултата от първи път?Отговор: Голф, защото келявото субару ще е в сервиза за поредната сервизна акция, ха, ха, ха, .... талашари!
  • #13
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те първо да си оправят качеството, особено Хонда, че станаха за смях. Чета днес "Hyundai, Kia Overtake Japanese Automakers In Car Quality".
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    кой ще познае? ( преди 8 години )
    Иконата Subaru WRX STI срещу VW Golf R.Кой ще познае резултата от първи път?