IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Racing Trophy стартира този уикенд

Едномарковият шампионат е част от рали Твърдица-Елена

Hyundai Racing Trophy стартира този уикенд

На 27-ми и 28-ми юни стартира единадесетото издание на “Рали Твърдица-Елена 2015”, в рамките на което за първи път ще се проведе Hyundai Racing Trophy 2015. Едномарковият шампионат е включен в календара на БФАС за тази година, като ще бъде част от най-атрактивните рали и затворен маршрут състезания в България в отделни серии и със самостоятелна квалификация.
Hyundai Racing Trophy стартира този уикенд
Церемониалният старт на ралито ще бъде даден на 27 юни, събота в 17:00 часа в град Твърдица, пл. „Свобода“. Финалът ще се състои на следващия ден 28 юни, неделя в 15:30 часа, отново на пл. „Свобода“. 

Състезанието ще протече в два дни. През първия ден са планирани два планински етапа и две преминавания на скоростен етап "Детелината-Твърдица". В 20:00 часа ще се проведе специален етап, за който организаторите са предвидили и пилотиране във вечерните часове "на фарове". За втория ден е планувано преминаване по веднъж в двете посоки "Твърдица-Елена" - 30 км, както и атракцията – скоростен етап "Елена", която ще се проведе по алеите в едноименния град.

В първото издание на Hyundai Racing Trophy пилотите, които ще се състезават са: Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, Дочо Цвятков с навигатор Линда Багерова и Христо Геров с навигатор Недялко Сивов.
Hyundai Racing Trophy стартира този уикенд
Пилотите ще се състезават с Hyundai i20 Coupe R1, който е със стандартен бензинов 1,4-литров двигател със 100 к.с. Състезателният автомобил е снабден с предпазна клетка, с различни спирачен и горивен тръбопроводи, както и със спортна ауспухова система. Очакването и спирачките също са подменени със състезателни, а предната и задните следи са увеличени. Автомобилите са хомологирани за национални състезания на БФАС и допълват група RC5/R1BG.

Шампионатът Hyundai Racing Trophy е създаден по образец на WRC, като през този сезон пилотите ще карат в три пистови състезания и три ралита. Затворените маршрути са в Стара Загора, Пловдив и София, а ралитата - „Твърдица-Елена”, „България” и „Сливен”.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai racing trophy
0 от 500