IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Папата премина на Hyundai Santa Fe

Новият автомобил на Светия отец дори няма бронирано стъкло

Папата премина на Hyundai Santa Fe

Папа Франциск се появи за първи път пред публика в своя нов автомобил. Доскоро главата на католическата църква се придвижваше със специален Mercedes-Benz ML, който наследи от своя предшественик. Новата машина на Светия отец вече е Hyundai Santa Fe.
Папата премина на Hyundai Santa Fe
Изборът на папата е напълно оправдан, след като самият той на няколко пъти публично призова свещениците да се откажат от използването на скъпи автомобили. Самият Франциск използва за ежедневните си пътувания извън Ватикана не луксозна лимузина, а стандартен Ford Focus.
Папата премина на Hyundai Santa Fe
Доказателство за това, че главата на католическата църква иска да е близо да обикновените хора е и фактът, че новият му автомобил не разполага дори с бронирано стъкло, което би мого да го защити при евентуално покушение.
Папата премина на Hyundai Santa Fe
Новият папамобил е построен на версията на Hyundai Santa Fe преди последния фейслифт. Той е оборудван с 2,2-литров дизелов двигател, като в задната част са поставени 3 кресла. Има и специални перила, за които светият отец да се държи, когато се вози изправен.

От 13 май 1981 г., когато срещу Папа Йоан Павел II бе стреляно, главата на католическата църква винаги се е е возил на брониран автомобил. Машините бяха проектирани по един и същ начин – покривът се премахва, а в средата се поставя непробиваема от куршуми стъклена кабина.
Папата премина на Hyundai Santa Fe
Първият такъв автомобил на папата бе Range Rover, който бе заменен от Mercedes G-Class. След това бяха използвани две поколения на Mercedes ML, преди да се стигне до Hyundai Santa Fe.

Снимки: Hyundai, Mercdes-Benz, Land Rover

Тагове: hyundai santa fe
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе пич какви глупости пишеш. Казвам ти че обръщението към папата е "светия отец", това че нямаш познания не означава, че редактора на статията е в грешка. Все едно някой да се обърне към попа с "отче" и ти да почнеш да обясняваш, че това не му бил баща а поп и да започнеш да разясняваш какво е баща, как си хврълил семето в утробата на майка му и т.н... . Ми има си обръщения и това е.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нащи ДупеТати също са милозливи и блаженни, като папата. На няколко год. сменят автопарка си. от мержани преминават на баварци. Паднали са вече на аудита и фолксвагени. Абе и ние сме дали нещо на света. Мислят за народа управниците ни и това си е...
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    джамбаз ( преди 8 години )
    аз пък искам да му купя старите папамобили.едва ли са на повече от 10000 км пробег с тези кръгчета които се въртят с тях само по площад Св. Петър.ама си е друго да кажеш, че мислиш за икономии и да си сменяш колата на 4-5 години
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не е лошо авторите на сайта да се понапънаат малко и да направят възможно редактиране на коментарите, че да не се налага на хората да пишат по два пъти заради това, че си поправят неволните грешки. Благодаря предварително!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    пардон - Господ
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Каква е разликата между светия отец и светец според тебе? Да не си от ония дето си мислят че Гопод и Бог са две различни понятия ? ...
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо ( преди 8 години )
    Е кво - папата да разпродаде имотите на Ватикана ли? И да раздаде милиардите на бедните вярващи? Тогава знам кой веднага ще го свитне и наистина няма да му трябва брониран джип да се опази.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ти правиш ли разлика между думите "Светия отец" и "светец"? Друга тема е тази показност дали не дразни. В смисъл, че се парадира, вижте ме аз се возя едва ли не в просешка кола а знаем за лукса, имотите, катедралите и милионите които се въртят от католическата църква и Ватикана. Малко ми прилича на ситуацията с трабанчето на Соломон Паси.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За информация на списвача на статията - всъщност светец се става само след смъртта на съответния духовник по специална процедура и след обстойно проучване и се иска наистина доказателства за свят живот и извършване на чудеса и преди и след смъртта му. А нашия човек е още жив, така че просто го наричайте папата.
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Папата е решил да става мъченик явно или за сметка на автомобила е увеличил охраната и периметъра охрана около себе си. В света е пълно с ненормалници, които биха го очистили, само и само да ги сложат на първа статия по ежедневниците по света. Да не говорим за религиозните фанатици.Решението с автомобила странно. Стария се движи и едва ли е амортизиран толкова, че да го заменя с нов. По-евтино си мисля щеше да е да си остане със стария, освен от Хюндай да не са му направили добра оферта.