IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW възроди легендарна спортна машина

Баварците показаха прототипа 3.0 CSL Hommage

BMW възроди легендарна спортна машина

BMW използва ежегодния конкурс за дизайн - Concorso d’Eleganza Villa d’Este, за да покаже новия си концепт BMW 3.0 CSL Hommage. С него дизайнерите на марката отдават почит на легендарното BMW 3.0 CSL, което властва на пистите през 70-те години на миналия век.
BMW възроди легендарна спортна машина
В случая абревиатурата „CSL“ означава „Coupé Sport Leichtbau“. Благодарение на използването на алуминий в предния и задния капак и калниците, както и стъклата от плексиглас, теглото на машината е с около 200 кг. по-ниско от това на серийния модел. За това помага и карбоновият композит (CFRP), от който е изградена голяма част от каросерията.

Външният вид на концепта е подчинен изцяло на динамиката, която е подчертана от аеродинамичните елементи, големите арки на калници, издължената предница и спойлерите на покрива и в задната част. Предният аеродинамичен елемент служи за вентилация на моторния отсек, докато крилете над предните колела осигуряват оптимално обтичане на автомобила.

Купето е получило преден сплитер от карбон, разположен под хромираната решетка на радиатора, чиято форма образува агресивна „усмивка” с два реда прорези за въздухозаборниците. Машината е оборудвана със светодиодни дневни светлини с лазерни елементи, странични престилки от карбон, както и камери, които заменят огледалата.

Салонът на BMW 3.0 CSL Hommage е оборудван с две спортни седалки с 6-точкови предпазни колани. Приборният панел е минимализиран, а уникалният волан е подобен на този, използван за самолетите-изтребители. Педалите са от алуминий, а тръбният каркас за безопасност е от карбон, като в него има интегрирана противопожарна система. Елементите в салона са от кожа, карбон, дърво и алуминий.

Засега от BMW не разкриват техническите характеристики на автомобила, като уточняват единствено, че той се задвижва от мощен 6-цилиндров двигател с електрически компресор eBoost.

Снимки: BMW

Тагове: bmw csl hommage
0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Автомобилът е проектиран и създаден с една единствена цел - да бъде експонат в "Concorso dEleganza Villa dEste"... който е най-авторитетният конглокс в областта на автомобилния дизайн. Това е своеобразен форум на "haute couture" в областта на автомобилите. Дизайнът е прогресивен, изпреварващ времето си вероятно с десетилетия и целящ да покаже единствено талантът на необременените от комерсиализма млади дизайнери. Ето защо повечето от нас не го възприемат. Това е нормално. Но експонатът е супер!
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=hLzieWXYi9s
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Kогато Хонда вадеха от 1.5 V6 1200-1300 кс, БМВ вадеха от 1.5 R4 1400 кс. Пак въф Ф1. И ползваха блокове от БМВ 5та серия, фабрични, с пробег, за да гарантират че са доказано здрави! И са оставяни пред фабриката да ги вали дъжда!https://***.youtube.com/watch?v=t5Dbp_SuMHEhttp://***.gtspirit.com/2014/05/31/the-most-powerful-f1-car-ever/http://***.gurneyflap.com/bmwturbof1engine.htmlE и, какво от това?
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    2die4 ( преди 8 години )
    hubava ili losha vajnoto e 4e e brutalna..
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raptor ( преди 8 години )
    Moje bi ako ne beshe s cvqt na bebeshko povurnato, sheshe da izglejda po seriozno...
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    BMW ( преди 8 години )
    Фен съм на BMW, карам BMW convertable, но това е недоразумение. Посоката напоследък е ужасно неправилна.
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    баси ( преди 8 години )
    страхотна машина.Ето това е средство за кеф.***
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    хахаха ( преди 8 години )
    Незнам вие какво гледате и какво виждате но преди малко изгледах видео със тази бегачка и мога да ви кажа че изглежда направо невероятно една от най-яките коли които съм виждал.На които не се харесва да яде.....които я харесва и тои...хахаха.
  • #16
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Subarufan ( преди 8 години )
    BMW ми беше първия автомобил, който притежавах и от тогава съм един от феновете им! Но за това на снимките, определено тия натруфени елементи ми идват в повече! Имам чувството, че става въпрос за едни от ония оптични тунинги, където направили от Митсубиши Еклипс Ферари Ал Италия например.Линията на М3 и М4 е много по-класическа и това е според мен, което трябва да преследват.
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    raptor ( преди 8 години )
    1vo go gledam otzad i se 4udq: ne e li pekaleno pretrufeno i raz4upeno? No posle go vijdam otzad i si kazvam: opredeleno e mnogo grozno! :) Prestarali sa se i to mnogo! Tova staroto vqrno e kato nasekomo, ama ima 4ar... E sega nqkoy shte me oprekne, 4e nishto ne razbiram i 4e e golqma legenda! Da ama kogato e bilo legenda v bulgariq sme karali super volgi i nqkak sum izpusnal veli4ieto na tozi kosh! :)