IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM влага 1 млрд. долара в технологичния си център

Реконструкцията на центъра ще отвори 2600 нови работни места до 2018 г.

GM влага 1 млрд. долара в технологичния си център

General Motors Co. (GM) заяви, че до 2018 г. ще инвестира 1 млрд. долара, за да обнови и разшири 60-годишния си огромен технологичен център в Уорън, щата Мичиган, северно от Детройт, отваряйки 2600 работни места, съобщава Bloomberg.
GM влага 1 млрд. долара в технологичния си център
Проектът включва построяването на нови студия за дизайн и многоетажна сграда за информационни технологии. Някой от съществуващите съоръжения за проучвания и развитие ще бъдат преустроени и обновени, а енергийният център, където GM разработва технологиите си за батерии, ще получи допълнителни тестови пространства.

GM трябва да се развива по-силно в области, засягащи както информационни развлечения, така и модерни двигатели, за да се справи с регулациите и офертите на конкурентите. Всички големи автомобилни производители добавят все повече софтуер и компютърна мощ в своите автомобили, докато в същото време развиват системи за подпомагане на шофьора, които могат да доведат до автономно задвижвани превозни средства. GM трябва да инвестира и в електромобили, хибриди и други системи, за да намали замърсяването и разхода на гориво.

„Това е инвестиция в екипа ни, който работи в технологичния център, защото той ще доведе компанията до дългосрочен растеж, позволявайки нови нива на иновации и сътрудничество на работното място“, каза Марк Рюс, изпълнителен вицепрезидент по продуктовите разработки в GM.

Инвестициите на GM са в съответствие с това, което струва да се построи завод или да се развие автомобилна линия, но не надвишават разходите за построяването на съоръжения за продуктови разработки и проучвателни центрове, необходими, за да бъдат автомобилните производители конкурентоспособни.

Toyota Motor Corp., най-големият автомобилен производител в света, вложи 1,2 млрд. долара за развитието на обекти в Аризона, Калифорния и Мичиган и обяви планове за още почти 200 млн. инвестиции, като това са само американските операции.

Снимка: Ройтерс

Още икономически новини с автомобилна тематика четете в Investor.bg

0 от 500