IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа всъдехода на бъдещето

Експерименталният prologue allroad разполага със 734 к.с.

Audi показа всъдехода на бъдещето

Компанията Audi представи експериментален всъдеход с името prologue allroad, който е оборудван с хибриден агретат, развиващ 734 к.с. Машината продължава концепцията на други два прототипа на марката, показани по-рано – prologue (ноември 2014) и prologue avant (февруари 2015).
Audi показа всъдехода на бъдещето
Моделът ще бъде показан пред публика по време на автосалона в Шанхай лично от главния дизайнер на Audi – Марк Лихте. Дължината на концепта е 5130 мм, което е кък 185 мм повече от комбито A6 Allroad. Като цяло всъдеходът следва стила на prologue avant, но клирънсът на новата машина е със 77 мм по-голям.

В хибридния агрегат на машината влиза 4,0-литров бензинов туин-турбо V8 двигател, развиващ 605 к.с., електромотор, 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект литиево-йонни батерии с емкост 14,1 кВт/ч. Общата мощност на агрегата е 743 к.с. и 900 Нм.
Audi prologue allroad ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а смесеният разход, посочен от компанията-производител, е 2,4 л/100 км. Само на електричество прототипът може да измине до 54 км.

Автомобилът има система за задвижване на четирите колела, адаптивно пневматично окачване, пълноуправлеямо шаси, а същото така и светодиодни матрични главни светлини, задни стопове с LED-елементи и 22-цолови джанти от лека сплав.

В салона на концепта са разположени 3 големи сензорни дисплея. Единият заменя приборния панел, вторият е поставен пред пасажера до шофьора, а третият – пред селектора на скоростна кутия. За возещите се отзад пътници е предвиден допълнителен OLED-дисплей, с чиято помощ могат да се настройват седалките и да се управляват климатика и мултимедийната система.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi prologue allroad
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Има много милиони бръмбари в кухата ти лейка бе ***.
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пак че тея "***" са безопасни. Щото едни други найвисокотехнологичнипремиуми, ги сглобяват в Турция, и имат многомилионни сервизни акции. А в белите държави, плащат оргомни обезщетения, заради причинена смърт на собствениците от дефектни компоненти....Това горе е шедьовър в автомобилостроенето. ЛИчи си къде са хората и във Ф1, и на ЛьоМан...нали?!
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Мдааа ето, че кенефите на СОЦваген за пореден път стават за смях.А защо фенчетата им тук не казват нищо по въпроса?Нали нямало значение за богатите надеждността на автомобила?Защо хората предпочитат надеждността?Нали било много готино да даваш луди пари за *** чупещ се постоянно?
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бентли и Порше са най-ненадеждните автомобилиBentley и Porsche се оказаха най-ненадеждните автомобили, от 40 марки, включени в проучването на британската компания Reliability Index. Класацията оглавиха Honda и Daihatsu.Руските коли отсъстват в тази класация. В проучването, публикувано на интернет страницата на компанията, са взети под внимание всички фактори при различни видове ремонти, цените на частите и честотата на авариите.В първата десетка са Suzuki, Toyota, Chevrolet, Mazda, Ford, Lexus, Skoda и Hyundai. Volvo, BMW, Mercedes-Benz и Audi са съответно на 26-о, 28-о, 32 и 34-то място. В дъното на класацията се Alfa Romeo, Land Rover, Porsche и Bentley.Средната цена на ремонт на Honda, според проучването, е 502 долара, а собствениците на Bentley и Porsche трябва да платят съответно 1015 и 1173 долара. Най-скъп е ремонтът е Audi RS6 - 1496 долара.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Купувам ( преди 9 години )
    Щом ще гори 2.4 на 100 км. веднага купувам. Ама ако не е връщам.
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    аут? ( преди 9 години )
    "Жълтурите нещо взеха да се губят, от години нямат нов модел на нито една от марките си".Велик цитат, описващ много точно нивото и целта на повечето коментари
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Емкост! Айде на български, ако обичате!
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нищо против Ауди, ама айде малко по-лекичко с екстаза, а ;) Какви прототипи се вадят, не е истина...А, чакай, то май наистина не е истина. Хахаха.
  • #2
    18 rate up comment 7 rate down comment
    rocco23 ( преди 9 години )
    Не съм запален фен на Ауди, но немога да си кривя душата, че този прототип изглежда адски добре а и техническите параметри са удивителни. Това ще е върха на препиума!
  • #1
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Koтоошу ( преди 9 години )
    Това е истинска ракета пътуваща към Дошовските г.зове.