IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Shelby направи Raptor със 700 к.с.

Специалната модификация на Ford F-150 ще излезе в серия от 50 бройки

Shelby направи Raptor със 700 к.с.

Shelby American подготви специална версия на пикапа Ford F-150 SVT Raptor, която е получила името Baja 700. Модификацията е построена на базата на предишното поколение на модела, оборудвано с атмосферен V8 двигател с обем 6,2 литра.
Shelby направи Raptor със 700 к.с.
След намесата на експертите от Shelby American моторът е бил оборудван с механичен компресор Whipple, като мощността му е нараснала от стандартните 411 к.с. на повече от 700 к.с. Агрегатът е получил нов блок, нови инжектори, модернизирана система за охлаждане и нова изпускателна система.
Shelby направи Raptor със 700 к.с.
Освен двигателя преработено е и окачването на пикапа, за да може той да развива по-висока скорост при неравен терен. Машината е получила нови пружини и амортисьори, 18-цолови джанти и гуми BFGoodrich K02.
Shelby направи Raptor със 700 к.с.
От този автомобил ще бъдат произведени едва 50 бройки, като само доработката при тях е оценена на 45 000 щатски долара. Това означава, че със стойността на стандартния пикап модификацията на Shelby American ще струва около 90 000 долара.
Shelby направи Raptor със 700 к.с.
Снимки: Shelby American

 

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Серджо Макароне ( преди 9 години )
    Че се отделят *** друг път.Станции бол.Бг никой не я бръсне за държава че да я гледам.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Рамбо ( преди 9 години )
    Тази тесла след 100 километра ще трябва да я включваш към контакта за да минеш още някой метър. Пък в България станции за зареждане има през 500 километра. На ел. автомобилите времето още не им е дошло. Да не говорим че докато се направят батериите за ел. автомобилите в атмосферата се отделят вредни частици колкото за 10 000 автомобила на дизел или бензин.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сравняваш американски V8 пикап, който тежи поне 2.5 т. с Тесла... и се пишеш "Серджо Макаране" ти непълнотелен малък д*бил според мен. По-добре не пиши коментари тук.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    бай уй ( преди 9 години )
    Къде?На писта или извън пътя?Тя Тесла-та дали въобще ще може да се движи извън пътя?