IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac ATS-V се оказа по-бърз от обявеното

Конкурентът на BMW M3 има 470 к.с.

Cadillac ATS-V се оказа по-бърз от обявеното

Американският производител Cadillac разкри характеристиките на спортния модел ATS-V, които се оказаха по-сериозни от предварително обявените. Моделът, наличен като седан и купе, излиза на пазара през първата половина на тази година.
Cadillac ATS-V се оказа по-бърз от обявеното
Новият Cadillac ATS-V, който ще се конкурира за клиенти с машини като BMW M3 и М4, е оборудван с V6 двигател с обем 3,6 литра. Агрегатът има два турбокомпресора и генерира 470 к.с. и 601 Нм. По-рано бе съобщено, че мощността на мотора е 455 к.с.
Cadillac ATS-V се оказа по-бърз от обявеното
Освен по-мощен новият ATS-V е и по-бърз от обявеното по-рано. Той е способен на спринт от място до 60 мили в час за 3,8 секунди и може да развива 304 км/час. Предварителните данни сочеха спринт за 3,9 сек. и максимална скорост от 298 км/час.
Cadillac ATS-V се оказа по-бърз от обявеното
Сравнени със стандартните версии на Cadillac ATS, купето и седанът ATS-V се отличават по агресивните си брони, по-голямата решетка на радиатора, капака с отвори за въздух, задния спойлер и новата изпускателна система. Като опция се предлага и цял набор аеродинамични елементи, които са направени от въглеродни нишки.

Освен това моделите разполагат с по-твърдо окачване с адаптивни амортисьори Magnetic Ride, диференциал с повишено триене, спирачни механизми Brembo и 18-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Super Sport.
Cadillac ATS-V се оказа по-бърз от обявеното
Новият Cadillac ATS-V ще се появи на пазара през първата половина на тази година. Цените в САЩ започват от 61 460 долара за седана и от 63 660 за купето.

Снимки: Cadillac

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 9 години )
    Единственото предимство пред BMW е,че не е скопено до 250км.час !!
  • #7
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 9 години )
    Бе ти остави куатрото ами кажи кво правиш със задното като падне малко сняг (а тази година имаше повечко), или пък си караш спокойничко на сухо, а то вземе та завали дъжд, или па вземеш да спреш успешно на наклон и вечерта падне сняг или се заледи положението- как тръгваш после: Аре да бутнем малко и т.н.
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми то хората, които немога да карат истински автомобили със задно си купуват ауди да... То е ясно, че няма да влизат с толкова висока скорост в завойте, като истинските шофьори, та за кво им е най-доброто и затова се примиряват с едно ауди с куатро и недозавиването му.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Явно е със задно... ( преди 9 години )
    Т.е. поредния "сподвижник" на БМВ към крайпътната канавка...
  • #4
    18 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    60к$$$ в щатите - струва си всеки цент според мен. всичко което може да се мери с М3/М4 на добра цена си струва парите
  • #3
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Ало ( преди 9 години )
    Е то има и поршета по-бързи от тоя *** и долният ГТР но това все пак е ПОРШЕ!
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    zeus ( преди 9 години )
    480 к.с. версията на GT-R ускорява до 100 за 3.5 секунди, до 60 мили дори под това, така че има такива коли ;)
  • #1
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Wow ( преди 9 години )
    Добре изглежда, но това ускорение ми се вижда леко преувеличено! Това се постига от малко коли с такава мощност да не казвам никоя досега :)