IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg представи най-бързият сериен модел в света

Хибридът Regera разполага с 3 електромотора

Koenigsegg представи най-бързият сериен модел в света

Шведската компания Koenigsegg  представи на автосалона в Женева своя нов хибрид Regera. Според представител на марката, моделът, чието име се превежда като „властващ“, е най-бързият и най-мощен сериен автомобил на планетата.
Koenigsegg представи най-бързият сериен модел в света
Хибридът на скандинавците развива обща мощност от 1500 к.с., като в агрегата влизат цели 3 електромотора. Два от тях са разположени на задните колела, като всеки от тях разполага с 245 к.с. и 260 Нм. А третият е поставен на вала на двигателя с вътрешно горене и предлага 217 к.с. и 300 Нм.

Самият V8 бензинов мотор е с обем 5,0 литра, като подробности за него не се съобщават. Известно е обаче, че за модела е разработена напълно нова скоростна кутия Koenigsegg Direct Drive Transmission (KDD), която позволява цялата мощност да се прехвърля на задните колела.
Koenigsegg представи най-бързият сериен модел в света
Електромоторите се запранват от литиево-йонни батерии с течно охлаждане, разработени от компанията Rimac. Емкостта на акумулаторите е 9,27 кВт/ч., а теглото им е 115 кг. Само на електричеството хиперколата може да измине около 45 км, като батериите могат да се зареждат както от стандартна розетка, така и с помощта на система за рекуперация на енергията при спиране.

От 0 до 400 км/ч Koenigsegg Regera може да ускори за 20 секунди, а от 150 до 250 км/ч – за 3,2 секунди. Другите динамични характеристики на модела засега на се съобщават.
Koenigsegg представи най-бързият сериен модел в света
Освен това хиперколата е получила  аеродинамични елементи като регулируем заден спойлер, а също така и адаптивно окачване и променящ се пътен просвет (минимум 85 мм), карбоново-керамични спирачни механизми, тракшън-контрол, система за стабилизация с 3 режима на работа и др.

Вече е известно, че ще бъдат построени само 80 бройки от Regera. Предстои да стане известна цената, на която те ще се продават.
Koenigsegg представи най-бързият сериен модел в света
Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

 
Тагове: koenigsegg regera
0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Koenigsegg Rules !!!
  • #10
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Лелееееее... Ето това е хибрид! 0 до 400 км/ч Koenigsegg Regera може да ускори за 20 секунди! За същото време Приус вдига 100км.ч. ха ха
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Само HONDA момче, само HONDA!
  • #8
    14 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "Докато от VW не дадът..."И от кога ВАГ трябва да дават собствената си писта на други фирми???Който има претенции,че е направил най-бързата кола да си търси писта.Вика хората от Гинес,правят 2 опита в рамките на 1 час,засича се средна скорост и точка по въпроса.До тогава всичко е само на книга.Те и от Хенеси бяха много силни и намериха писта,ама разбраха,че само с писта не става,трябва и кола.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Неук ( преди 9 години )
    До автора на статията. Ето малко инфо за цена и бройки:The Regera's base price is $1,890,000 - just over
  • #6
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Regera ( преди 9 години )
    "Agera R e много по-красива, според мен. "A на туй горе, кое му е лошото ?
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    играч ( преди 9 години )
    Agera R e много по-красива, според мен.
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Докато от VW не дадът и на други да се качат на тяхната писта все ще си е 1 Veyrona
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Може и да ги мачка Кьонихсег занапред,Дошо,ама за сега Вейрон все още е най-бързата серийна кола в света,според Гинес.А какво ЩЕ стане само можем да гадаем.И Тип Р уж дала време на Ринга 7,50,ама не било баш така и времето и го няма в официалната класация,щото била прототип,щото нямало официално засичане,щото още много,щото.Та такива ми ти работи,развииш ли,хехехехе.
  • #2
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    О Дошо здрасти, Честита Баба Марта!