IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортен автомобил за тежки терени

Mercedes разкри подробности за новия G500 4x4²

Спортен автомобил за тежки терени

Германската компания Mercedes разкри подробности за новия G500 4x4², който ще покаже на предстоящото изложение в Женева.
Спортен автомобил за тежки терени
Моделът ще дебютира като концепт, който обаче е почти аналогичен с евентуалната серийна версия. Тя ще се появи още тази година, но само при условие, че публиката на швейцарското изложение приеме добре новия всъдеход.

От германската компания заявяват, че G500 4x4² е чистокръвен офроудър, който обаче се усеща по-скоро като спортна кола.

Заслугата за двойнствения характер на модела се пада на окачването. То разполага с по два амортисьора на колело, като допълнителните имат електронно управление и могат да променят настройката от спортна към комфортна за само 15 милисекунди.

За спортния нрав на G500 4x4² помага и двигателят. Той е 4.0-литров V8 с би-турбо и генерира 422 к.с. От компанията не съобщават динамични характеристики, но уточняват, че са избрали именно този двигател, тъй като той покрива стандарта Евро6.
Спортен автомобил за тежки терени
Що се отнася до способностите на модела извън пътя, той може да преминава през водни препятствия с дълбочина 1 метър, а просветът му е 450 мм.

Освен това по-малкият брат на пикапа G63 AMG 6x6 е оборудван със защита на дъното от неръждаема стомана, има гуми за офроуд, 22-инчови джанти, странично поставена изпускателна система, LED фарове на покрива и разширени карбонови калници.

Снимки на интериора липсват, но от Mercedes посочват, че той е луксозен, изпълнен с компоненти от върховата линия Designo.

Още подробности за G500 4x4² ще бъдат изнесени на 3-ти март в Женева. Именно публиката на швейцарското изложение ще реши съдбата на новия модел.

Снимки: Mercedes

0 от 500