IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последен тийзър на новия Superb

Флагманът на Skoda дебютира следващата седмица

Последен тийзър на новия Superb

Поредна порция тъйзър снимки на новия Superb разпространи чешката компания Skoda. Те ще бъдат и последни, тъй като моделът ще бъде показан официално следващата седмица.
Последен тийзър на новия Superb
Новите кадри разкриват цялостния силует на флагманската Skoda, както и някои детайли от дизайна. Той е вдъхновен от концепцията VisionC и залага на динамични пропорции и елегантни линии. От чешката компания вече заявиха, че моделът ще бъде най-добрата Skoda досега.

Снимките не са придружени от информация, но вече бе обявено, че новият Superb ще нарасне на размери, като от сегмент D ще се изкачи в сегмент Е. Дължината на автомобила ще нарасне с 20 мм, широчината с 50 мм, а междуосието с 90 мм. Благодарение на модулната платформа MQB, заета от новия Volkswagen Passat B8, общата маса ще бъде редуцирана със 75 кг. Обемът на багажника пък ще бъде увеличен - от 595 на 625 литра.
Последен тийзър на новия Superb
Базовата версия на модела ще разчита на 1.4-литров бензинов мотор с мощност 125 к.с. Модификацията с 3.6-литров бензинов V6 вече няма да се произвежда, а на нейно място ще се появи модел с 2.0-литров двигател с 4 цилиндъра, развиващ 280 к.с. Дизеловите варианти ще бъдат представени от агрегати с обем 1.6 и 2.0 литра, чиято мощност варира между 120 и 190 к.с.

Срещу доплащане стандартната 6-степенна механична скоростна кутия ще може да бъде заменена от DSG-трансмисия. Налична ще бъде и система 4х4.

Новото поколение Skoda Superb ще бъде разкрито на 17-ти февруари, а пред публика ще се появи в началото на март в Женева.
Последен тийзър на новия Superb
Още по темата:
Skoda показа новия Superb
Салонът на новия Superb


Тагове: skoda superb
0 от 500