IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и новото BMW 1-Series M (обновена)

Най-мощната модификация на модела разчита на 326 к.с.

Ето го и новото BMW 1-Series M (обновена)

В средата на януари компанията BMW официално представи обновения хечбек 1-Series, но така и не разкри неговата най-мощна модификация – M135i. Вчера тази "несправедливост" бе поправена от производителя, който публикува официални снимки на машината.
Ето го и новото BMW 1-Series M (обновена)
Най-силната версия на обновеното 1-Series е получила специален цвят - Valencia Orange. Тя се отличава от стандартния хечбек по големите въздухозаборници на предната броня, задния дифузьор в цвят „черен металик“, както и по двете тръби на изпускателната система. Различни са L-образните задни светлини, както и новите джанти.

Засега няма снимки на салона на хот-хеча, но се очаква той да не се отличава значително от този на стандартната версия. Със сигурност модификацията ще получи спортен волан, както и други елементи, доказващи нейната принадлежност към машините на BMW от семейството М.

Хот-хечът M135i е оборудван с 3.0-литров бензинов мотор с 6 цилиндъра, който предлага мощност от 326 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Версията със задно предаване с 6-степенна механична скоростна кутия ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.1 секунди, а тази с 8-степенен автомат за 4.9 секунди.
Ето го и новото BMW 1-Series M (обновена)
Ще има и вариант, оборудван със фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive, който ще се предлага единствено с автоматична трансмисия. При него достигането на 100 км/ч от място ще става за 4.7 секунди.

Снимки: Auto Gespot

 

Тагове: bmw 1-series bmw m135i
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Боян ( преди 9 години )
    Сори пичага ,но или не умееш да караш или си с много кофти гуми .Аз лично имам 530хд ,от 2011 година и да наистина дадох 100 и кусур лева за него ,но никъде никога и по никакъв начин ,тази кола не ме е подвела или оставила.Налага ми се да пътувам много из Европа ,Алпите ги катеря всяка година ,предимно през Швейцария ,по някога Франция ,в брутални снегове и адски гадно време и по никакъв начин ,не съм се почувствал несигурен в БМВто.Преди това имах Субару а след това Ауди олроуд.Аудито ставаше .
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чудя се къде видяхте красиво в това. Хайде събудете се. Немските фирми вървят с дизайна поне с 10 години назад. Отричат хубавото а после като се наложи хоп и те като жабата вдигат крак. БМВ не е лоша марка но са летни коли. Скоро ми се наложи да се кача на Алпите с Xdrive на 5 серия останах разочарован един с една Алфа 159 Q4 постоянно ми се подиграваше че като спра в байра и правя задръстване. Имаше обилен сняг и беше ужасно. Не може толкова скъпа кола за над 100 хиляди евро да е толкова слаба
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    За мен Бенгъл е машина. Като излизаха колите ми се виждаха откровено грозни, ама в последствие, дори сега 14-16 години по-късно ми изглеждат напълно модерни и ме радват доста. И аз мисля, че си изпревари времето.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Das Auto ( преди 9 години )
    Нека всички критици да помислят малко кой е таргета на този дизайн!В момента има два много големи пазара исвън Европа - САЩ и Китай.Новият дизай,спорен или не е предназначен за клиентите далеч на изток и запад. А те имат различна култура,традиции,архитектура,мода и затова различен вкус.Днес повечето европейски конструктори разчитат на репутацията си в Европа и на новия дизайн,съобразен с новите пазари.A при 2 млрд.потребители и 40 млн.прод. в САЩ и Китай,това е определящо. А за нас поне странно.
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    bmw e60 ( преди 9 години )
    Аз също не харесвам много сегашния дизайн на марката. Освен фаровете загубиха идентичност. Бенгъл го оплюваха но той беше изпреварил времето си.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Харесва ми доста тази колица, фейслифта е чудесен, фен съм на марката (и карам прилично БМВ)... дори бих купил този модел след няколко години на старо.Но нека да си признаем че ако закрием емблемите и бъбреците, дизайна трудно се отличава от някоя японка/корейка. Чудно ми е как се стигна дотук след класическия дизайн на 90-те и трдните за възприемане, но наистина уникални произведения на Бенгъл в следващите 10 години.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    Обновената единица, включително 135 вече я има по конфигураторите, така че и официални снимки си има.Nev, на мен ми приличаше на прасе :D
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Браво! Добре, че оправиха фаровете и стоповете, защото предното поколение направо си приличаше на оцъклена жаба! Сега доста добре се е получило!Много ще ми бъде интересно да направят сравнителен тест м/у Xdrive и това със задно задвижване само, като пътно поведение.