IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа конкурента на Nissan Juke

Цените на компактния кросовър KX3 стартират от 14 500 евро

Kia показа конкурента на Nissan Juke

Корейската компания Kia официално показа своя компактен кросовър KX3, чието производство в Китай ще стартира в началото на следващата година. Все още няма яснота дали моделът ще се продава и на други пазари.
Kia показа конкурента на Nissan Juke
На външен вид машината не се отличава кой знае колко от концептуалния модел, показан по време на автосалона в Гуанчжоу тази пролет. Размерите на KX3 са по-малки от тези на Kia Sportage. Дължината на кросовъра е 4270, широчината – 1780, а височината – 1630 мм. Разстоянието между двете оси е 2590 мм.

Серийната версия на модела ще се предлага с 1.6-литров бензинов двигател, развиващ мощност от 123 к.с. Другата възможност пред клиента е 2.0-литров, отново бензинов агрегат, който предлага 158 к.с. И двата мотора могат да бъдат съчетани както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автоматична трансмисия със същия брой предавки. Най-високото ниво на оборудване ще разполага и със система за задвижване на четирите колела.
Kia показа конкурента на Nissan Juke
Основни конкуренти на Kia KX3 ще бъдат Nissan Juke, Opel Mokka и Ford EcoSport. Цените на кросовъра ще стартират от 110 000 юана, което е около 14 500 евро. Според представител на компанията моделът е предназначен най-вече за младите хора.

Снимки: Kia

 

 

 

Тагове: kia kx3
0 от 500