IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Милионната Skoda се оказа бяла Fabia

Чешкият производител стартира производството на версията комби на модела

Милионната Skoda се оказа бяла Fabia

За първи път в своята 119-годишна история Skoda успя да произведе повече от 1 млн. автомобила за 1 година. Юбилейната бройка, слязла от конвейера на завода в Млада Болеслав, се оказа бяла Fabia 1.2 TSI.
Милионната Skoda се оказа бяла Fabia
Компанията обясни ръста на производството и продажбите с мащабната си кампания за увеличение на моделната гама. От 2010 г. линията модели на Skoda е напълно обновена, а главните заводи са модернизирани изцяло. За сравнение от 1991 г., когато марката влиза в алианс с Volkswagen Group, досега чехите са увеличили 6 пъти продажбите си.

Автомобили на марката са представени на пазарите в повече от 100 страни, най-големият от които от 2010 г. насам е китайският. Освен в азиатската държава и в Европа, компанията произвежда свои модели и два завода в Русия – в Калуга и в Нижни Новгород.

От Skoda обявиха и началото на производството на версията комби на модела Fabia, която бе показана през тази есен. Моделът ще бъде сглобяван в завода в Млада Болеслав. Модификацията се отличава от стандартния хечбек единствено по задната част, където предлага багажник с обем 530 литра. Комбито също ще бъде оборудвано с технологията MirrorLink. Тя позволява приложенията на смартфона да се свързват със сензорния дисплей на автомобила.

Снимка: Skoda

 

 

 

Тагове: skoda fabia
0 от 500
  • #3
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Иван ( преди 9 години )
    Развиват се чехите, само нашите простаци затвориха завода за автобуси в Ботевград, за да можем сега да купуваме турските *** Кобра Гюлерюз!
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    seul ( преди 9 години )
    Само дето смятането на производството не чиста математика, както се опитваш да го представиш.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Skoda успя да произведе повече от 1 млн. автомобила за 1 година." демек по 2739 коли на всеки 24 часа - малко невероятно ми се вижда