IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancer Evolution ще получи на сбогуване двигател с 440 к.с.

Финалната серия на легендарния модел ще бъде произведена в тираж от 2000 бройки

Lancer Evolution ще получи на сбогуване двигател с 440 к.с.

В Mitsubishi все още не са взели крайно решение относно приемника на спортния си седан Lancer Evolution. Японците обаче вече планират процедура по раздяла със своя легендарен модел, като ще пуснат ограничена серия от него. Тя ще е с по-мощен мотор и с преработено окачване, съобщава Jalopnik.
Легендарен японски модел ще получи на сбогуване двигател с 440 к.с.
Изданието цитира вицепрезидента на американското подразделение на марката Дон Сверинген, който разрива, че финалната версия на седана ще се казва Special Action. В нейната основа ще бъде модификацията Lancer Evolution GSR, която се отличава със задния спойлер, 18-цоловите джанти Enkei и мултимедийната система Rockford Fosgate.

Очаква се Evo Special Action да получи пренастроено окачване, както и още няколко доработки. Основната от тях ще бъде на двигателя, чиято мощност ще бъде увеличена от сегашните 300 к.с. на 440 к.с. С толкова разполагаше и юбилейната версия на седана с името FQ-440 MR.

За да бъде постигнато подобно подобрение, 2.0-литровият турбо-мотор ще получи нови блок за управление, турбина, изпускателна и всмукателна системи, а също така и интеркулер с по-голяма производителност. Освен това всички бройки от новата версия ще са оборудвани с 5-степенна механична скоростна кутия, въпреки че нивото на оборудване GSR се предлага с 6-степенен автомат.

Прощалната версия на Mitsubishi Lancer Evo ще бъде от 2000 бройки, които ще се продават по цял свят. След като тя напусне конвейера, нейното място ще бъде заето от „напомпан“ кросовър.

Снимка: Mitsubishi
 

 

 

0 от 500