IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпият Range Rover

Създаденият в сътрудничество с оръжейна фирма модел струва 450 000 лева

Най-скъпият Range Rover

Land Rover представи своя най-скъп и луксозен модел, оценен на 180 000 британски лири (приблизително 450 000 лева). Той е базиран на новото поколение Range Rover и е създаден от подразделението за специални автомобили Special Vehicle Operations в сътрудничество с производителя на оръжия Holland & Holland.
Най-скъпият Range Rover
За база на автомобила е използван предишният най-скъп и луксозен модел на производителя - Range Rover Autobiography Black LW, чиято цена е 146 900 британски лири (приблизително 367 400 лева).

Новият флагман може да бъде разпознат по специалния зелен цвят, използван за пушките на Holland & Holland, както и по уникалните емблеми, решената в наситено зелено радиаторана решетка и хромираните детайли по каросерията.
Най-скъпият Range Rover
И докато екстериорът само загатва за уникалността на модела, то интериорът е наистина ексклузивен. Най-скъпият Range Rover разполага с удължено междуосие, като в салона му са поставени седалки от върховия клас на марката. Отзад креслата са две отделни, като разполагат с всякакви възможности за регулиране, включително на опората на краката. Те предлагат вентилация, отопление и функция масаж, като могат да се превръщат в удобни легла.
Най-скъпият Range Rover
Между двете задни седалки е интегрирана разширена конзола, разполагаща с амбиентно осветление, USB портове, охладител за напитки, отделна климатична система и електрически задвижвани масички, изработени от орех. На гърба на предните седалки пък са разположени два монитора, които са част от отделна инфо-развлекателна система с разширени възможности.
Най-скъпият Range Rover
Специалният Range Rover е оборудван с най-фината и ексклузивна кожа, върху която е бродирано логото на Holland & Holland. Същият материал е използван за таблото, конзолата, корите на вратите и дори за краищата на стелките.
Най-скъпият Range Rover
Специално оборудван е дори багажникът на автомобила. В него е разположена специална алуминиева кутия с две пушки Holland & Holland. Вътрешността й е обшита с алкантара, а външната декорация залага на кожа и махагон. Интересен елемент са и лостчетата за отваряне на вратите, които са изработени в класическия стил на създадената през 1835 година оръжейната фирма.
Най-скъпият Range Rover
Най-скъпият Range Rover
Новият най-скъп Range Rover ще бъде създаден в серия от 120 бройки, от които ще бъдат изработвани по 40 през следващите 3 години. Наличните двигатели са двата върхови V8 - дизеловия SDV8 с обем 4,4 литра и бензиновия LR-V8 с обем 5,0 литра.

Снимки: Land Rover

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Като споменахте по стария модел.........воала.http://youtu.be/Rr8MV_nFuw0
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 9 години )
    Представих си последното поколение на предния модел - 2011-та, старият ръбат дизайн с този цвят и интериор, както и с бензиновия двигател от 510 к.с. Мичтъ.
  • #19
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Едва ли ще е удобно да се сяда в ози интериор, с дрехи, с които по прионцип се ходи на лов.
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Petroleno zelena perla e cveta
  • #17
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Измежду ексклузивните екземпляри, които виждам в сайта напоследък, смятам този за най-стилният. Нито някой някога ще отиде на лов с него, нито цената му ще пада с 20% годишно. Това е колекционерска кола, която няма да се кара, а цената и, напротив-ще се вдига с годините. Британска класика в лукса, за европейски ценители, индийските собственици нямат нищо общо.
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    чафка = чавка
  • #15
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тюрлю гювеч му викат нашите югозападни комшии на това. Много е надценена, но може би се целят в авджии с пари на които чафка им е изпила мозъка. За 100 000 отгоре има тунинг фирми, които ще е позлатят тази кола и ще и сложат крокодилска кожа и инкрустации от Сваровски.Между другото по-големи сноби от англичаните няма. Доказват го с това ново творение, което има индийски привкус...
  • #14
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Ловец до предишните ( преди 9 години )
    Ламарините и дръвцето ок, НО пушките кой "Вилнер" ще направи? Че струват повече от джипката!
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тези метало и дърворезби някои известни български резбари ще ги спретнат за няколкостотин лева. Интериора Вилнер ще го изпраскат още по-добре и ето - човек спестил към 300 000 лева, а резултатът - същия, ако не и по-добър.
  • #12
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    450 000 за какво? За една ламаринена кутия с четири гуми, обезценяваща се с по 20% на година. Ми хубуу. В края на краищата има и хора дето дават по 120 000 000 за частен самолет, но все пак ми изглежда леко безмислено. ПП Някой знае ли че за тези пари човек си взима имение в Бояна? :) А имението нито могат да го откраднат, нито да го надраскат с гвоздей, нито да го размаже вартбург на софийско кръстовище (или форд кортина на лондонско). :) Иначе не е лоша джипката, само дето е малко надценена.