IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обмисля производство в Словакия?

Компанията вече откри своя първи европейски завод

Tesla обмисля производство в Словакия?

Tesla обмисля производство в Словакия?
Производството на Tesla Model S в Калифорния. Снимка: Ройтерс

Американският производител на електрически автомобили Tesla Motors обмисля възможността да изгради завод в Словакия, съобщава изданието SlovakSpectator. В страната, която е център на автомобилната промишленост, функционират заводи на Volkswagen, PSA и Kia, които само за 2013 година са произведели общо 980 000 нови коли.

Словашкото издание цитира министерството на икономиката на страната, от което твърдят, че представители на американската компания са заявили, че в дългосрочен план Tesla Motors обмисля откриване на нов завод в Европа, а Словакия е най-вероятната локация.

От американската компания обаче заявиха пред AutoblogGreen, че информацията е спекулативна, а Tesla Motors не коментира подобни неща.

Факт е и, че неотдавна изпълнителният директор на Tesla Motors Елон Мъск заяви, че компанията му няма да изгражда нови заводи в Европа преди да реализира на поне 160 000 автомобила на континента. Информация за реализираните на Стария континент електромобили Tesla липсва, но най-вероятно числото е все още далеч от обявената цел.

Базираната в Калифорния компания откри своя първи европейски завод преди малко повече от година. Той се намира в Тилбург, Холандия, като не е типичен производствен център. В него само се сглобяват електромобилите, произведени в САЩ.

0 от 500