IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ще прави конкурент на BMW X1 с китайци

Скандинавците също така предвиждат ново V40 до 2 години

Volvo ще прави конкурент на BMW X1 с китайци

Компанията Volvo съвместно с китайския си партньор Geely ще пусне компактен кросовър под името XC40. Неговата поява е предвидена за 2018 г., като ще трябва да се конкурира с BMW X1, Audi Q3, Mercedes-Benz GLA. Това съобщи вицепрезидентът на скандинавския производител Лекс Керсемакерс.
Volvo ще прави конкурент на BMW1 и Audi Q3 с китайци
Моделът ще бъде изграден на нова модулна платформа CMA (С-Segment Modular Architecture), която също е общ проект на шведите и китайците. Подробностите за шасито засега се държат в тайна, но според Керсемакерс то е достатъчно гъвкаво, за да може на него да бъдат построени редица модели. Платформата може да бъде използвана дори за приемник на малкия хечбек C30.
Volvo ще прави конкурент на BMW1 и Audi Q3 с китайци
Първият модел, за който ще бъде използвана новата архитектура на шведите, е следващото поколение на хечбека V40 (на третата снимка), което трябва да бъде показано през 2016 г. Топ мениджърът на Volvo потвърди, че и двата бъдещи модела – V40 и XC40, ще получат хибридни агрегати с възможност за зареждане от електропреносната мрежа.
Volvo ще прави конкурент на BMW1 и Audi Q3 с китайци
Компактният кросовър и хечбекът ще бъдат оборудвани и с напълно нови 3-цилиндрови двигатели с обем 1.5 литра от семейството Drive-E. Освен това сегашната генерация на V40 в близките месеци ще получи и модификация, разработена от спортното подразделение Polestar. Тя ще разчита на 2.0-литров бензинов турбо-мотор с мощност 320 к.с.

Снимки:  Volvo

Тагове: volvo v40 volvo xc40 geely
0 от 500