IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Паркирането в Ню Йорк - лукс за милиони

Място в подземен гараж струва два пъти повече от апартамент със същите размери

Паркирането в Ню Йорк - лукс за милиони

Паркирането в Ню Йорк - лукс за милиони
Една от по-тихите улици на СоХо. Снимка: Ройтерс

Местата в подземния паркинг на жилищен блок в скъпия нюйоркски квартал СоХо струват колкото хубава къща в Далас или Сиатъл - 1 милион долара, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Блокът, който е все още в строеж, има 10 места в подземния си гараж. Цената им на квадратен метър е два пъти по-висока, отколкото на апартаментите в него.

Апартаментите са с по три спални и спруват от 8 до 10 милиона долара, при цена 3100 долара на кв. фут (1 кв. фут = 0,09 кв. м). А местата за паркиране имат цена между 5000 и 6666 долара за квадратен фут .

Шон Ошър от брокерската фирма, която продава жилищата, обясни, че в района почти няма места за паркиране и затова те искат да поставят нов стандарт.

Именно Ню Йорк държи рекорда за най-скъпо паркомясто в света. Преди около 2 години гараж в Манхатън бе оценен на 1 млн. долара.

Още по темата:

Американец купи две паркоместа в Бостън за 560 000 долара

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Специално в Европа, а мисля и на др. Места по света с развити държави да живееш в центъра е най-гадното нещо. Цените в някой крайни квартали, предградия и села са по-висока отколкото в централните част на градовете. Само у нас е обратното. В Ню Йорк бирата е друга. Не говорим за живеене, а по-скоро за бизнес имоти. Там са централите на най-големия корпорации и е нормално цените да са толкова високи. В Москва е също доста скъпо. Там гарсониера под 200 000$ няма.
  • #4
    16 rate up comment 4 rate down comment
    hawkeye ( преди 9 години )
    Тук може всички да искат да живеят на центъра в града, където шума и замърсяването са в най-високи нива, но в разумните общности си живеят на тихо и спокойно в покрайнините на града, а ходят на работа с метрото до центъра. Но тука както се казва е друга бира, това да живееш на баш центъра Е ГОЛЯМА РАБОТА, щото е много важно да се блъскаш в гъчканата улица с хора и автомобили докато се прибереш и да кажеш ех какъв кеф ве, няма равен другата по света!
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до селянин ( преди 9 години )
    С нашите цветнокожи от село разбирате ли се кой кого.
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това ще се случи в целия глобален свят. Цените на земята по селата ще пада а в градовете ще се увеличава. Всички искат в центъра, администрациите, съдилища, община всичко е в центъра на градовете и хората се трупат по центъра и със синя зона места няма. Паркоместа в центъра на София и сега се предлагат по 20000евро., което е доста скъпо. След 20 години може да са станали 200000евро.
  • #1
    30 rate up comment 5 rate down comment
    селянин ( преди 9 години )
    Ба да ви таковам в градските суяци , на село место калко искаш."Живейте" си в клозетиерите , дишайте смог и яжде ГМО-та.