IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki Swift - 4 млн. продажби за 10 години

Моделът на японската марка се произвежда в цели 8 страни

Suzuki Swift - 4 млн. продажби за 10 години

Компактният автомобил на Suzuki Motor Corporation - Swift, достигна четири милиона продадени единици в световен мащаб за само 10 години, съобщават от японската компания.
Suzuki Swift - 4 млн. продажби за 10 години
Снимка: Suzuki

Появилият се най-напред на японския пазар автомобил - през ноември 2004 година, е визитната картичка на Suzuki на световните пазари. Днес компактният модел се произвежда в цели 8 страни по света. Производството му в Унгария, Индия и Китай започва през 2005 година, през 2007 заработват поточните линии в Малайзия, а две години по-късно и тези в Пакистан. От 2012 година Swift се произвежда в Тайланд, а през тази година стартира и конвейер във Виетнам.

За завидният резултат на Suzuki Swift основна заслуга има пазарът на многолюдната Индия. Там са реализирани около половината от продажбите. Приблизително 19% от реализациите са в Европа, а около 11% в Япония, уточняват от Suzuki.

Компактният автомобил на марката се продава в общо 140 страни по света, сред които и България. У нас цените стартират от 19 750 лева с ДДС.

Моделът е наличен с един дизелов - 1.3 (75 к.с.), и два бензинови двигателя - 1.2 (94 к.с.) и 1.6 (136 к.с.).

Тагове: suzuki swift
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до: Суифт ( преди 9 години )
    Жената кара Суифт второто поколение.Същите впечатления имам и аз от него.Колата е супер.Двигателя е Г10 3 цилиндъра.Тежи,ако не се лъжа 50-тина кг.,а цялата кола е около 700 кг.Тези 53 к.с.са за това тегло напълно достатъчни и колата е много пъргава и икономична в града.За градска кола е перфектна и много лесно се кара.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Суифт ( преди 9 години )
    Сегашният модел на Суифт не ми харесва, честно казано и май не е толкова качествен, като стария, а и не е така икономичен. Моя на градско харчи с леко каране 5/100, а с повече натискане и зимата до 6-6.5/100. Същотака сегашния са го направили по-къс и багажникае по-малък. На стария като се свалят заднитеседалки се отваря много пространство за товарене. Практична, малка, безпроблемна и здрава кола е стария Суифт. Обслужването е направо без пари.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Суифт ( преди 9 години )
    Имам Суифт 1994г. 1.0, 54к.с. на 319 000 км. е в момента. Абсолютно никакви проблеми по колата. Само консумативи до сега 12г. от както е имам и над 200 000 км. по нашите "хубави" пътища. Товарно животно е и се кара, като за последно. На мотора колкото масло му налея толкова остава до смяната 8000км. В най-големите студове въртиш и пали. Стои на улицата и гараж никога не е виждала. Едиствено ръждада в последните 2-3 г. е нападна, но ще си е караме така докато можем. Невероятно здрава кола е.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Pepo ( преди 9 години )
    Карам чисто нова Витара, 90 хил. км. вече и никакви проблеми, само е обслужвана! Незнам ако това не е надежно, кое е?
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    J ( преди 9 години )
    Голям фен съм на Судзуки, надежни коли са, а винаги са били смели и нестандартни в моделите си. Особено автомобилите им с 4x4 винаги са били надежни (Jimmy, Vitara, SX4)! Само така!