IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab загуби и името си

Собственикът на марката – концернът NEVS, получи съдебна защита от кредиторите

Saab загуби и името си

Неприятностите за марката Saab продължават, след като новият собственик на шведския производител – NEVS, подаде иск в съда за защита от кредиторите. Това позволи на компанията за производство на военна техника – Saab AB, да отнеме правото за използване на марката Saab, съобщава Ройтерс.
Saab загуби и името си
Холдингът NEVS се оказа на ръба на банкрута, след като финансирането от страна на партньора му - китайския инвестиционен фонд Qingdao Qingbo Investment, бе прекратено. Миналия четвъртък бе поискана защита от кредиторите, за да се спечели време и да се намери нов инвеститор. Първоначално искането бе отхвърлено заради нередности в документацията.

Още на следващия ден от NEVS внесоха ново искане пред съда, което този път бе уважено. В момента холдингът дължи около 400  млн. шведски крони (57.56 млн. долара) на различни доставчици на компоненти за автомобилите Saab. По-рано NEVS прекрати и производството на малката серия Saab 9-3, с която планираше да върне марката на пазара.

От всичко това се възползва компанията Saab AB. Веднага след като NEVS получи съдебна защита, фирмата за производство на военна техника отне правата на холдинга за използване на марката Saab, като се възползва от клауза в договора с китайците. От своя страна ръководството на NEVS обяви, че започва преговори със Saab AB за връщане на правата върху марката в най-кратки срокове.

Снимка: Saab

Тагове: nevs saab automobile
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    до втория отговорил: И е надеждна и хубава и доставя много удоволствие на собствениците си. Радвам се, че не си фен на Сааб. Карай си Аудито и се наслаждавай.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    В съвременното западно "демократично" общество, в условия на консуматорския му тип на устройство, в което винаги ще се намери банка или небанкова финансова институция, която да даде пари "в назаем" на *** да си купи к`вото му хрумне - апартамент, кола, голем цветен телевизор и смартфон - за специални неща място няма! Специалните неща ги харесват специални хора, а щом кола може да си купи всеки, значи и колите трябва да са такива, че да се харесват на всеки. И други марки ги чака същото.
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    а ( преди 9 години )
    Тя ако беше надеждна и хубава нямаше да спрат да я купуват, само да си различен не стига. Няма да ни липсва.
  • #1
    26 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    Жалко за хубавата, надеждна и различна кола която беше в миналото преди GM да им ... майката...