IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британският конкурент на Porsche 911 ще се казва McLaren 500S

Най-достъпният модел на компанията ще сепояви до края на 2015 г.

Британският конкурент на Porsche 911 ще се казва McLaren 500S

Компанията McLaren ще попълни гамата си с най-достъпния като цена спортен модел до края на 2015 г. Технически автомобилът, който ще носи името McLaren 500S, ще прилича на по-големите си „събратя“ и също като тях ще се предлага в няколко варианта на изпълнение, съобщава изданието Wilding Road.
Британският конкурент на Porsche 911 ще се казва McLaren 500S
Според информацията, спортната кола ще получи не само обозначение, създадено по примера на по-скъпия 650S (на снимката), но и неговия двигател. В случая британците са решили да не разработват нов мотор за бъдещия си модел, а да преработят сегашния 3.8 литров V8 с турбо. Мощността му обаче ще бъде намалена до 500 к.с., както личи и от името.

В конструкцията на McLaren 500S са изплозвани същите технически решения, както и при по-скъпите британски спортни коли. Подобно оформление ще получи и интериорът, но все пак при него се очаква да се появат и няколко нови решения на дизайнерите на марката за външния вид и разположението на приборните панели.

Що се касае до външния дизайн, там засега ръководството на компанията все още не може да постигне единомислие. Изпълнителният директор на производителя Майк Флюит настоява промените в стила в сравнение с другите модели на McLaren да бъдат съвсем минимални. Главният дизайнер на компанията Франк Стефънсън обаче е категоричен, че за да може McLaren 500S да успее да се наложи, той трябва да се различава радикално от останалите автомобили на марката.

Очаква се в семейството 500S да влязат 3 модификации. Стандартният спортен автомобил ще излезе догодина, а през 2016 г. към него ще се присъедини кабриолет.  Две години след това ще се появи и пистова версия 500GTS. Цената на базовата версия ще е 180 000 долара, като в McLaren определят като основни конкуренти Porsche 911, Nissan GT-R и бъдещия Mercedes-Benz AMG GT.

Снимка: McLaren

 

Тагове: mclaren 650s mclaren 500s
0 от 500