IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за бъдещия Chevrolet-Niva

В Москва ще бъде показан концептуалната версия на Русия

Нови подробности за бъдещия Chevrolet-Niva

Една от най-очакваните премиери на предстоящото изложение в Москва е новото поколение на Chevrolet-Niva. Премиерата на модела е насрочена за 28 август, а руските медии и интернет-сайтове продължават да пускат нови подробности за него. Вече е ясно, че на автосалона ще бъде показан само концептуален модел, а серийната версия ще бъде готова догодина.
Нови подробности за бъдещия Chevrolet-Niva
Форумът Chevy-Niva Club публикува няколко нови снимки на кросовъра, който ще разчита на 1.8-литров бензинов мотор с мощност 136 к.с. и въртящ момент ог 172 Нм. От компанията-производител - "GM-АвтоВАЗ" отказват да потвърдят тези параметри, но потвърждават вече известния факт - агрегатът е производството на Peugeot-Citroen (PSA).
Нови подробности за бъдещия Chevrolet-Niva
Според информацията този мотор обаче е предназначен да пазарите в Китай, Индия и Южна Америка, докато за Русия и останалите страни, в които ще се предлага моделът, може да има и друг агрегат. Двигателят на PSA ще се сглобяват в завода в Толиати, като частите за него са подготвени в Бразилия.

В Толиати ще се сглобява и скоростната кутия за модела, като в нейната разработка и производство участват специалисти от индийската компания Avtec. Новият Chevrolet Niva ще бъде оборудван с 6-степенна механична трансмисия, а на по-късен етап ще се появи и автоматична скоростна кутия.
Нови подробности за бъдещия Chevrolet-Niva
"Стилистично новият автомобил ще бъде по-близък до гамата на Chevrolet, но същевременно бруталният му външен вид и неговите характеристики ще ни позволят да кажем, че това е една истинска Niva", коментира президентът на "GM-АвтоВАЗ" Джефри Головър.

Снимки: Chevy-Niva Club

Тагове: chevrolet-niva
0 от 500