IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot RCZ остава в играта

Спортното купе ще има второ поколение, очакваме го още догодина

Peugeot RCZ остава в играта

Peugeot RCZ остава в играта
Най-мощната версия на настоящото поколение на модела - RCZ R. Снимка: Peugeot

Спортното купе Peugeot RCZ няма да бъде спирано от производство и ще има следващо поколение, заяви Максим Пика, генерален директор на френската марка, пред холандското издание Telegraaf.

"Моделът е важен за Peugeot и той ще продължи да съществува", каза французинът, като уточни, че RCZ не влиза в списъка с модели, които ще бъдат спрени от производство. През април от Peugeot обявиха, че планират сериозно редуциране на гамата си модели, която през 2020 година ще бъде представена от само 26 предложения. В момента Peugeot има портфолио от 45 модела.

Към момента няма официална информация за следващото поколение RCZ, но като се има предвид, че моделът претърпя обновление през миналата година, то най-вероятно второ му поколение ще бъде показано през 2015, а продажбите ще стартират година след това.

Следващото RCZ ще използва платформата на новото 308 - EMP2, която ще му осигури по-ниско тегло и по-просторен салон. Обновена ще бъде и гамата от мотори, но към момента информация за тях липсва.

Припомняме, че планът на PSA предвижда марката Citroen да бъде преустроена в по-достъпна, линията DS да се превърне в ексклузивна луксозна марка, а Peugeot да остане вярна на себе си и да заеме мястото по средата.

Тагове: peugeot rcz peugeot rcz r
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    те и във формула 1 от 1.6 колко коня вадят и 16vampir от гоуф 1.8 са го докарали над 1000 коня ама не е в това въпроса една 2-ка леко надута ще е далеч по-добре според мен и ще е МНОГО по-траен двигател от това 1.6 270 конякато гледам как от 1.6 140 не са особено доволни във форума на ситроен
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Защо в бг не се срещат rcz? В европа е пълно! Комплвксари такива, пак се навирате у големите си джипове?
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    270 к.с е този 1.6 двигател нека да е малък.
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    не е лоша концепцията на колата но нямат двигател за нея в псане могат да правят спортна кола като най-големия им бензинов двигател е 1.6 колкото и да го надуват с турбото няма да стане