IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обяви сервизна акция за над 2 милиона коли по света

Изтеглянето е заради проблем с въздушните възглавници

Honda обяви сервизна акция за над 2 милиона коли по света

Японската автомобилна компания Honda Motor обяви днес, че изтегля над 2 милиона превозни средства в световен мащаб, предава Франс прес, цитирана от БТА. Причина за мащабното изтегляне е проблем с въздушните възглавници.
Honda обяви сервизна акция за над 2 милиона коли по света
Информацията сочи, че е възможен проблем с предната пасажерска въздушна възглавница. Нейният механизъм за надуване може да има производствен дефект, който да доведе до наранявания при катастрофа и дори пожар.

Според изданието ChannelNewsAsia засегнати са общо 2,03 млн. автомобила Honda, произведени през периода 2000 - 2005 година. Общо 13 различни модела ще бъдат привикани в сервизите, като сред тях са Jazz и Accord.

В началото на месеца подобен проблем вече накара конкурентната компания Toyota да привика в сервизите 2,27 милиона коли, припомня АФП. Според Bloomberg в колите на двете японски компании са използвани въздушни възглавници на базираната в Токио компания Takata. Със същите разполагат автомобили и на други японски производители, което предполага още сервизни акции.

Снимка: Ройтерс

0 от 500
  • #31
    2 rate up comment 1 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    И не ми сранявай Инфинити с S класа - японския варел е далеч назад във всичко и това го казвам като притежаващ няколко коли от единия модел и карал служебно половин година другия....няма база за сравнение...
  • #30
    2 rate up comment 1 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    АнонименНа глупав ли се правиш или какво? S-класата значи престиж още много-много преди Ляксус да го има - къде ги сравняваш! Това че мутрите в БГ са с мерцедеси и БМВ-та не значи че и на запад е така...
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Къде ги тия богаташи бе? Аз доколкото знам принцове и разни подобни карат Ролс и/или Лексъс ? А инфинити сигурно е за глупави а ? Вземи се скрий с тия твойте простотии, дето не се базират на факти, а на вкусове и измислици. Някоя мутра карала S-класа, еми евала това ако ти е кумира за интелигентен човек, просто незнам за теб какво остава от интелигентноста.
  • #28
    4 rate up comment 2 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    До АнонименТия с немските щайги, като гледам все богатите и известни хора ги карат - явно са много глупави че не взимат японските бракми, а? Или викаш всички милионери и милиардери са глупави и купуват само ***, а?
  • #27
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тотални изтрещелници сте ей немските фенчета. Нямат какво да кажат като факти в подкрепа на техните глупости и почват, кой какво ядял, кой мятал бомби.. кой нз си какво. ***, знаем всички, че ви е яд с тия немски щайги, ама не е нужно да се излагате толкова по форумите. Ясно е че сте прости щом сте си купили VW ама не е нужно да го доказвате и нагледно с *** коментари... ние (нормалните и мислещите) си ви знаем.
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нищо свястно не е излязло от тази третокласна фирмичка.
  • #25
    2 rate up comment 2 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 10 години )
    Много задълба,Анонимка.Германците били капитулирали.Ми ще капитулират,къде ще ходят,като 2-те най-големи и мощни държави ги захапаха.А Япония сигурно спечели войната?Американците им разбиха фантазиите с двете ядрени бомби,а за капак руснаците размазаха едномилионната Квантунска армия точно за една седмица.И после същите американци наляха милиарди в разрушена Япония.Ако не бяха САЩ,"джапанките" още щяха да сгъват оригами,да редят икебана и да чукат мечове.Ама чукча писател,чукча не читател!!!
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Карл Велики говорел на немски само с конете си. Спомняте си, нали.Това ли е великата пръдлива нация.Да не напомням какво им се случи през 1945год.Бити и ебани са немците винаги.
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пич ако Японците са изостанала нация немците и ние незнам какви сме .. сигурно кроманионци. От коментара ти лъха силна комплексарщина. Ядат ориз да, а ние като ядем пшеница? А немците като ядат само вурстове и са праволинейни като коне с капаци? Супер ограничен човек трябва да си, за да правиш аналог между технологичното развитие на една нация и това което традиционно се яде там ... Аз пък ще ти кажа, че рибата е по-традиционна за Японците. Бунак !
  • #22
    1 rate up comment 2 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 10 години )
    Май скоро не си влизал в оня другия форум.Станчев си е там и продължава да трови живота на жълтите фенове.А за твоя радост мисля да се задържа и в този форум.И тук ще ви тровя.Интересно ми е обаче,защо така с лошо си ме запомнил?Какъв е този реваншизъм?Май имаш за нещо да си връщаш,а?Спокойно,нали знаеш,че бой и е.... не се връщат,приятел.