IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Harley-Davidson направи електрически мотоциклет

Моделът ще бъде предоставен на избрани клиенти за тест

Harley-Davidson направи електрически мотоциклет

Американският производител на мотоциклети Harley-Davidson разработи своя първи електрически модел. Той се нарича Project LiveWire, като е създаден, за да се прецени до каква степен клиентите на марката са готови да подкарат подобна машина.
Harley-Davidson направи електрически мотоциклет
Снимка: Harley-Davidson

Електрическият мотоциклет няма да бъде пускан на пазара. Американците ще го предоставят на подбрани свои клиенти, като целта е да получат обратна връзка за новаторския модел.

От Harley-Davidson не разкриват техническите характеристики на Project LiveWire, но все пак уточняват, че моделът е напълно електрически, има лека конструкция, сензорен дисплей и LED фарове. Нищо не се споменава и за звука на електрическата машина, който сред изконните отличителни черти на всички мотоциклети Harley-Davidson.

"Project LiveWire е демонстрация на това, което клиентите ни могат да очакват от едно електрическо Harley. Той е поглед към следващото поколение мотоциклети", споделя Мат Левейтшич, главнен оперативен директор на компанията.

Harley-Davidson Project LiveWire ще стъпи на пътя още следващата седмица. Мотоциклетът стартира обиколка по легендарното шосе 66, за да се срещне с почитателите на марката в Америка.

Тагове: harley-davidson
0 от 500