IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандско Porsche с електрически двигател излиза на пазара

Моделът на Carice Cars тежи само 350 кг.

Холандско Porsche с електрически двигател излиза на пазара

Слабо известната холандска компания Carice Cars представи своя първи електрически модел. Той се нарича Carice Mk1, има напълно електрическо задвижване и тежи рекордно ниските 350 кг.
Холандско Porsche с ел. двигател излиза на пазара
Инженерите и дизайнерите на малката холандска фирма за заложили на дизайн, който силно напомня на легендарното Porsche 356. Приликите с германския автомобил обаче се изчерпват дотук, тъй като Carice Mk1 използва напълно електрическо задвижване.

Моделът, чието производство ще бъде в ограничена серия, ще се предлага в два варианта. По-слабият разполага само с 20 к.с., които обаче са достатъчни за поддържането на добра динамика, твърдят от Carice Cars. И вероятно са прави, тъй като автомобилът тежи само 350 к.с. Ниското тегло е постигнато благодарение на каросерията, която е изцяло изработена от пластмаса. По-мощният вариант разполага с 54 к.с. мощност.

Производителите ще пуснат и модификация, която ще може да се управлява от 16-годишни водачи. Мощността при нея е едва 5.4 к.с.
Холандско Porsche с ел. двигател излиза на пазара
От холандската компания все още не са разкрили динамичните характеристики на моделите, но пък уточняват, че Carice Mk1 използва така нареченото "гръбначно шаси". Това е лека и проста конструкция, която разчита на централно разположена носеща част. В нея са поставени батериите, като по този начин се постига разпределение на масите между двата моста в съотношение 50 / 50.
Холандско Porsche с ел. двигател излиза на пазара
Откритият автомобил ще дебютира на пазара в края на този месец. Компанията планира да произведе само 10 бройки, като при интерес ще увеличи производството. Цените стартират от 26 620 евро.

Ако нещата потръгнат, Carice Cars ще предложи и по-скъпи версии. Една от тях ще използва двигател с вътрешно горене, който работи като генератор на електрическа енергия. Планира се дори пускането на версия с водородно задвижване.
Холандско Porsche с ел. двигател излиза на пазара
Холандско Porsche с ел. двигател излиза на пазара
Снимки: Carice Cars

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    селянин ( преди 10 години )
    това ако го нацеля с голфа ще го разглобя на съставните му части
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тази кола не трябва ли да покрива някакви норми за безопасност? Пластмасово купе! Да не те тресне някой на пътя. Като гледам волана много ме съмнява под него да име еър бег, както и пред пасажерското място като гледам тази ламарина едва ли крие еърбег. Дори не виждам колани. Това е страхотна децка играчка за парка, но ми изглежда опасна за обществените пътища.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Такива автомобили има отдавна. Обикновено се управляват по централните площади на градовете от 3-4 годишни малчугани срещу 2 лв.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Луда работа!