IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen с ръст в продажбите си и през април

Увеличеното търсене в Европа и Китай компенсира по-слабите резултати в Америка

Volkswagen с ръст в продажбите си и през април

Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen записва ръст в световните си продажби и през април, съобщава Automotive News Еurope. Компанията регистрира увеличено търсене в Европа и Китай, което компенсира по-малките обеми на продажби в Северна и Южна Америка.
Volkswagen с ръст в продажбите си и през април
Снимка: Ройтерс

Основната марка на концерна Volkswagen Group е реализирала през април общо 513 400 автомобила, което представлява ръст от 7% спрямо същия месец на миналата година. Продажбите за първите четири месеца пък достигат рекордните за марката 1,99 милиона екземпляра, отбелязвайки скок от 5 на сто.

"И през април продажбите на марката вървят нагоре, отбелязва Кристиян Клинглер, отговорник за продажбите във Volkswagen. - Увеличението се дължи на стабилните ни позиции в Европа и Китай, както и на моделите с обичайно високо търсене, като Golf".

И докато в Европа и Китай германската марка отбелязва постоянно увеличаващи се продажби, останалите пазари не са така успешни.

Реализациите на Volkswagen в Европа през месец април достигат 567 800 - ръст от 4 на сто. Увеличението в Западна Европа, без Германия, е дори по-високо - 7% до 298 400 автомобила. В родината си марката е продала 184 100 нови коли през април, което представлява ръст от 2%.

Най-голям е ръстът в Китай - 18% спрямо април 2013 г. Броят на продадените от Volkswagen автомобили на най-големия автомобилен пазар в света достига 921 400.

В САЩ компанията отбелязва спад в продажбите си от 10 %, реализирайки през месеца 118 200 нови автомобила. Сериозен спад от 22% е записан и в Южна Америка, където са реализирани 183 900 нови коли. Най-големият пазар в региона - Бразилия, също не е бил успешен за Volkswagen - през април продажбите на марката са се сринали с 18% до 144 700 автомобила.

За настоящата година Volkswagen предвижда умерен ръст в световните си продажби. През миналата година германците продадоха рекордните 9.7 млн. автомобила.

0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тея емблеми са супер за окачване на ланци.В пернишко много вървят.Скоро започва сезона по морето и ще гледаме селяни с емблеми на кучата марка.
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    При много коли огледалата се настройват от вратата, но при Корола е отстрани на волана,както и при много други коли и настройката е удобна. Просто човек трябва да е карал Корола преди да пише.
  • #21
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тойота е най-харесваната марка в Германия!
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    На Корола огледалата се настройват оттам откъдето Фолксваген му се включват фаровете чрез шалтер. Но в японскки автомобил шалтери няма, защото шалтери може да има в недодялани коли. В японските всичко е с фини бутони и превключватели. При фолксваген огледалата се настройват от вратата с врътка!!! Никъде в авто-индустрията го няма това- само при фолксваген,което трябва да ти говори,че не е ергономично.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Точно копчетата на Голф са ужасни - малки,тънки с евтина пластмаса, и огромен шалтер за фаровете - това е абсурдно! Грозен волан като отрязан отпред с банциг, незаоблен, твърд и евтин. Дръжките на вратите при Голф и Пасат са толкова некачествени,че се изтриват отлюспва се пластмасата като некачествен лак! Ти качвал ли си се във Фолксваген въобще? Най-некачествената пластмаса е във Фолксваген , на нивото на Дачия.
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аутоентусиаст, от твоите снимки се вижда ясно,че таблото на Королата е МНОГО ПО-КАЧЕСТВЕНО.Ще ти кажа ,че в Корола таблото е меко с много качествени материали,много по-качествено от Голф- в Голф е сиво и с твърди пластмаси. А качи се в едно такси Кади да видиш как трака и скърца - твърди сиви пластмаси като в Дачия!! Точно твърди, тънки и гладки пластмаси има във Фолксваген Голф, при това се вижда толкова ясно от снимките които си дал,а аз съм се качвал в сивата мишка Голф5!
  • #17
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    До Анонимен Но 1 : Те защото пък тойота си умират от красота ....
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Кончита Вурст ( преди 10 години )
    Всички вурстчета тук са като Кончита Вурст ахахахаха лицето на немското автомобилостроене Вурст.Просто перфектно!!!
  • #15
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Вурст!
  • #14
    7 rate up comment 9 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Колега-първо даваш снимка на ползван и амортизиран golf.И няма честен човек на света който да каже, че интериора на королата е по-добър от на голф.Королата е с твърди, тънки и гладки пластмаси, копчетата все едно са събирани от различни коли, настройката на огледалата е зад волана-т.е. няма как да седиш в позиция за шофиране и да ги настройваш и т.н.