IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Wiesmann фалира

Германският производител не успя да осигури финансиране на производството си

Wiesmann фалира

Германският производител  на купета и роудстъри в малки серии Wiesmann прекрати производство и освободи почти всички свои служители. Официалната причина не бе обявена, но според слуховете компанията не се е справила с финансовите проблеми, с които се бореше през последните няколко години, съобщава DeTelegraaf.
Германски производител на спортни коли фалира

През последната година ръководството на Wiesmann усилено търсеше инвеститори, които да помогнат на компанията да избегне банкрута. Подготовката за обявяване във фалит стартира още през лятото на 2013 г. В крайна сметка едва сега бе спряно производството на машини, както и допълнителното им техническо обслужване. А от общо 125 човека на щат, в предприятието останаха едва шестима, които също съвсем скоро ще бъдат освободени.

„Тук просто няма пари, търсехме какви ли не инвеститори, но пари няма“, призна един от работещите във Wiesmann. Той допълни, че компанията не само не е в състояние да изплаща заплати на служителите си, но и дължи милиони евро на доставчици на компоненти.

Все пак бе съобщено, че техническото поддържане на сложните агрегати на вече произведените автомобили на Wiesmann ще бъде осъществявано от сервизните центрове на BMW. Именно баварците доставят двигателите и скоростни кутии за вече фалиралата немска компания.

Снимка: Wiesmann

0 от 500