IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отделя Beetle в нова подмарка

Тя ще предлага най-малко три модела - хечбек, градски кросовър и компактен ван

Volkswagen отделя Beetle в нова подмарка

Концернът Volkswagen смята да създаде отделна подмарка Beetle, под която да бъдат произвеждани модели в няколко различни варианта, съобщава Lentanews.
Volkswagen отделя Beetle в нова подмарка
Volkswagen Beetle Dune

Според информацията семейството Beetle ще се състои от поне от 3 модела – хечбек, градски кросовър и компактен ван. И трите машини ще имат разположен отпред двигател и ще се проектират на модулната платформа MQB, която ще позволи на концерна да икономиса средства и време за създаването им.
 
Градският всъдеход Beetle ще бъде създаден по подобие на концепта Beetle Dune, показан тази година на автосалона в Детройт. Това означава, че машината ще получи увеличен клирънс, пластмасова защита на каросерията и броните и рейлинги на покрива. Очаква се, че серийният кросовър ще бъде с 5 врати.

Толкова врати ще има и компактният ван Volkswagen Beetle, за чиято основа ще бъде използван шоукара Bulli. Той ще има 5 места, като ще бъде по-висок, по-дълъг и по-просторен от стандартния Beetle.
Volkswagen отделя Beetle в нова подмарка
Volkswagen Bulli

В плановете на Volkswagen влиза и разработката на спортна модификация на Beetle. „Напомпаният“ хечбек ще разчита на турбо-мотор с 4 цилиндъра, който ще развива около 300 к.с. Моделът ще получи и система за задвижване на 4-те колела.

Всички членове на новата подмарка ще се появят пред публика не по-рано от 2019 г.
 
Снимки: Volkswagen

Тагове: volswagen beetle
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    фсб ( преди 10 години )
    искам класика да се върне обратно там, от където изпълзя... :ДДДДД
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Искаме рисунки, искаме рисунки... :)))
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    до Анонимен А на мен какво ще забраниш.Ти ли си новия редактор.Ще праниме каквото си искаме тук свързано с колите освен да се ругаем ,а разни като вас Ваше височество все нещо ще му е несгодно.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Класика, пиши каквото искаш, само недей да рисуваш тука.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    до Анонимен Ха-хА ....това беше смешно !От мен ти давам: попадение в десетката !
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Класика, дай прогноза и за валутния глокс в краткосрочна перспектива, да изкараме някой уеф ;)
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    до CenitellО,трогнат съм!Пък и много ми е драго,че и ти пишеш още тук! Великолепно!Е пак може би някои ще се дразнят,че не харесвам повечето нови коли,но то е защото имат фуги и нарези и не са хармонични и са огромни,грозни,раздути и скучно и тромави изглеждащи....В момета Дачиа отново се продава в Германия,защото пуснаха квадратна,но "скулпнурна "кола!Шкода също!...-Творения!Мазда 6 е готина и Клио.Не лошо е и новото Пежо 408 хечбек и седан.Сеат също!Голфа си е Голф !Това са колите в момента!Новата S класа бива,има заложби,7-цата става,Морган пусна +8 адски стар ,но с техника на Аеро примесена със стара технология !!! Лотусите са готини,но няма ярък контраст между Есприт и останалите нови....? Та това са колите в момента!!! Ролса е жесток !...А НЕ ЗНАЕТЕ ИЛИ ЗНАЕТЕ КАКВО ЩЕ ИДВА ОТ ОПЕЛ !!!!НЕЩО ЗВЕРСКИ ЖЕСТОКО В ВСИЧКИ СЕГМЕНТИ !ОПЕЛ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ!!!...новата 7-ца също!.....-както ви казах преди 2години за инвазията на Ровер!!! Ровер разби представите !очаквайте още мвого разбивки от Ровер.....туй са то които заслужават внимание.Уважавам ви всички които пишете тук и вашето мнение и да сте живи и здрави и да се радвате,че пишете!
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    KLASIKA, добре дошъл отново!
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    Докато не заприличат на Костенурката,както БМВ с Мини и Ролс и Фиат с Фиат 500, и не сложат двигателя отдзад да е боксер,да е на метан или газ и евентуално дизел за "лайците",но отдзад както беше на Т2 дълги години и с шасито на най-евтиния Порше бокстер,което си е подобрена Костенурка, и с по-висок клиренс и разбира се по- опростено,цивилно окачване ,то тогава ще настане истинска "интрига" и бум в продажбите!Дотогава ще я купуват блондики,хора които не са се возили в Костенурка и хора Които никога не са виждали кола или които колите не ги интересуват,нито пък знаят марките и трудно различават моделите.......-нещо такова .....-КАКТО ДОСЕГА.....