IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TVR с първа крачка към възраждането си

Компанията отваря изследователски център в Англия

TVR с първа крачка към възраждането си
TVR с първа крачка към възраждането си
Създадената през 1947 година британска компания за спортни автомобили - TVR, ще се върне в бизнеса с напълно нов модел през 2017 г., твърди изданието Autocar.

Първата крачка към дългоочакваното възраждане на спортната марка от Блекпул вече е направена с откриването на научно-изследователски център в Южна Англия, който трябва да заработи до няколко месеца.

Милионерът Лес Едгар, който направи своето състояние от компютърни игри, и консорциум от негови бизнес-партньори купиха правата на TVR през юни 2013 г. от руснака Николай Смоленски. От тогава на сайта на компанията стои оригиналната емблема на марката, както и няколко фрази, намекващи, че TVR съвсем скоро ще се завърне.

Лес Едгар вече обяви първата си задача – да сформира екип от способни инженери, дизайнери и доставчици на компоненти, които да могат да гарантират „скромно като обем“ производство на спортни автомобили. За бъдещия модел на TVR се знае единствено, че ще бъде в стил „Гран Туризмо“ и ще разчита на 6- или 8-цилиндрови мотори и задно предаване.

„Съвсем скоро ще ви покажем готов прототип, но все още не мога да кажа какво шаси ще използваме за автомобила. Работим върху няколко варианта и сме съвсем близо до взимане на крайно решение“, бе лаконичният коментар на Едгар.

Снимка: TVR
 

Тагове: tvr
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    triple nuts ( преди 9 години )
    автомобилите от марката са нещо много повече от "технически проблеми". това е истински британски спортен автомобил - не подражание, не маркетинг, не сбирщина от най-евтините части и самозалепваща се емблема отпред, а клас сам по себе си, с истински характер. преди да ги съдите за липсата на комфорт, електроника или build quality ви препоръчвам ако не да се повозите, то поне да чуете Speed Six или да погледате TVR да се промъква из градските улички :-)))
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 9 години )
    Всъщност през 2004-та, ако не се лъжа 23-24 годишния Николай Смоленски купи TVR с цел да го възроди. Пуснаха модела Sagaris от който излязоха няколко бройки, доста красив модел в крайна сметка, но така и си остана нереализиран заради многото технически проблеми, с които като цяло се слави марката.Идеята на TVR винаги е била брутален автомобил без помощни системи, нямат дори ABS.Миналата година руснака продаде обратно TVR на английска компания.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Изненадваща новина, макар, че от години е модно фирми или млионери да си купуват и съживяват умрели марки. Те обаче не са истински продължинтели на марката,а сбор от типичния ретродизайн и класа на автомобила.Известни примери:Бугати,Мини,Майбах и др.са на ред.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дано! TVR са уникални коли за истински шофьори а не за смешковци с пари. Ако изкарат и нещо подобно на Typhon/T440R ще избият рибата