IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Duster закова 1 млн.

Юбилейният произведен екземпляр слезе от поточните линии на завода в Бразилия

Duster закова 1 млн.

Най-популярният и уважаван модел на румънската марка Dacia - всъдеходът Duster, достигна тираж от 1 млн. автомобила. Юбилейният модел слезе от поточните линии на завода на Renault в Куритиба, Бразилия, и ще бъде доставен на клиент в същата държава, съобщават от компанията.
Duster закова 1 млн.
Снимка: Renault

Duster, който се появи на пазара преди четири години, се продава в над 100 държави и се произвежда в пет завода по света.

Брандираните с марка Dacia автомобили Duster се произвеждат в Питещи (Румъния) от 2010 за продажба в Европа, Турция и страните от съюза Магреб. От юни 2010 моделът се произвежда в същия завод и с емблемата на Renault, първоначално предназначен за Близкия изток, Египет и други африкански пазари, а от 2011 – и за региона на Персийския залив.

Заводът в Куритиба, Бразилия, произвежда Renault Duster от октомври 2011 за продажба в Бразилия и Аржентина. Заводът в Енвигадо, Колумбия, асемблира Duster от февруари 2012 за клиентите в Колумбия, Мексико, Еквадор, Чили, Перу и Централна Америка.

Производството на Duster в Москва започна през март 2012. Той е с марката Renault и е предназначен за местния пазар.

Последният завод, който се присъедини към списъка, е този в Ченай, Индия. От май 2012 той произвежда Renault Duster за индийския, южноафриканския и индонезийските пазари, както и Dacia Duster за клиентите във Великобритания, Кипър, Малта и Ирландия.

“Duster е истинска световна история на успеха - обяснява Арно Дебьоф, директор на Entry Programme на Renault Group - Брандиран с логото на Renault, той перфектно отговаря на нуждите на нашите международни клиенти и допринася за експанзията на Renault на развиващите се пазари. Едновременно с това, брандираната с логото на Dacia версия, продавана в Европа и нашите пазари от Средиземноморския басейн, успя да привлече нова клиентела към марката, благодарение на дизайна и проходимостта през всякакви терени, предлагани на достъпна цена. Duster определено е модел, който ни печели нови клиенти.”

Най-големият пазар за модела е Русия, където са реализирани 151 633 екземпляра от представянето му. Следват пазарите на Франция - 145 612 продажби, Бразилия - 117 303, Индия - 85 974, и Германия - 70 159.

В края на миналата година Duster премина през щателен фейслифт, който му достави по-актуално звучене. Продажбите на модела през 2013 година достигнаха 376 000 екземпляра. Duster е най-продавания модел на Renault Group в световен мащаб.

Тагове: dacia duster
0 от 500