IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие бе безпощаден и в Португалия

Световният шампион във WRC увеличава аванса си

Ожие бе безпощаден и в Португалия

Французинът Себастиан Ожие с Volkswagen Polo R постигна четвърта поредна победа в рали „Португалия“ и трета за сезона във WRC, с което увеличи аванса си в генералното класиране.

Ожие бе безпощаден и в ПортугалияФренският пилот имаше проблеми само в първия ден на надпреварата, но в събота пое лидерската позиция и не я отстъпи до края на състезанието. Той бе улеснен от катастрофата на съотборника си Яри-Мати Латвала (Фин), който се удари в издатина край пътя и се превъртя през покрив. Финландецът все пак стартира в неделя, но остана извън точките.

Втори финишира Мико Хирвонен (Фин) с Ford Fiesta RS, който изостана на 43.2 секунди от победителя. Трети се нареди Мадс Остберг (Нор) със Citroen DS3 WRC, завършил на 1:12.4 секунди от първото място.

В първата шестица успяха да влязат още Андреас Микелсен (Нор) с Volkswagen Polo R, Хенинг Солберг (Нор) с Ford Fiesta RS и Мартин Прокоп (Чех) с Ford Fiesta RS. Точки успяха да вземат и пилотите на Hyundai Motorsport – Тиери Нювил (Бел) и Юхо Ханинен (Фин), завършили съответно седми и осми в крайното класиране.
Ожие бе безпощаден и в Португалия
След 4 от общо 13 кръга от първенството Ожие е убедителен лидер с 91 т., следван от съотборника си Латвала – 62, Остберг – 48, и др. Следващият кръг от първенството е рали „Аржентина“ (8-11 май).

Снимки: Rally Portugal
Тагове: wrc
0 от 500