IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

V1 Challenge пристига в България

Автомобилен шампионат за професионалисти и любители, който се провежда по централни улици

V1 Challenge пристига в България

V1 Challenge пристига в България. Тази година шест български града ще станат домакини на стартове от шампионата, който се провежда по централните улици.
V1 Challenge пристига в България
V1 Challenge е едномарков шампионат, в който участие могат взимат както професионалисти, така и любители пилоти. Самите автомобили са уникална разработка на турския пилот Волкан Ъшък. Наричат се VOLKICAR, имат дължина 3 метра и тегло от едва 530 кг. Болидите са едноместни, като благодарение на мощността си от 115 к.с., секвенционалната скоростна кутия и ниското общо тегло, предоставят добра маневреност и бързина. VOLKICAR разчитат на тръбно шаси и специално разработено окачване.
V1 Challenge пристига в България
Всеки, който желае да се състезава във V1 Challenge, трябва да посети кратко обучение в Истанбул, Турция. Таксата за участие е 20 000 лева, като в нея е включено абсолютно всичко - автомобил, поддръжка, обучение, гориво, гуми.

Към момента се знае, че първият старт ще се проведе в София. Организаторите оглеждат няколко места, но за най-вероятни се спрягат пространството около храм-паметник „Свети Александър Невски“ и площад Батебмерг. Останалите 5 старта ще се проведат в други големи български градове. Първото състезание ще се състои на 22-ри юни, а последно – на 2-ри ноември 2014г.  

"Целта на шампионата V1 Challenge е да участват както устремени и нахъсани представители от младото поколение състезатели, така и опитни и популярни автомобилни пилоти. Също така през годината ще демонстрират възможности автомобилни гост пилоти, известни с победите си в международни автомобилни състезания", споделят организаторите.
V1 Challenge пристига в България
Наградният фонд предвижда 2000 лева за първо място, 1000 лева за второ и 500 лева за трето. Предвидени са и съответните купи - автомобилният пилот, заел първо място в генералното класиране, ще грабне специална купа със златно покритие, спечелилият второ място в генералното класиране ще получи специална купа със сребърно покритие, а заемащият трето място в генералното класиране ще бъде възнаграден с купа с бронзово покритие.

Шампионът на V1 Challenge ще се определи чрез точки, получени по време на 6-те кръга състезания. В края на всяко състезание автомобилният пилот заел първо място получава 10 точки, второ място - 8 точки, трето място - 6 точки, четвърто място - 5 точки, пето място - 4 точки, шесто място - 3 точки,  седмо място - 2 точки, осмо ще получи 1 точки. В края на 6 състезания автомобилният пилот получил най-много точки ще стане победител и шампион на V1 Challenge България-2014. При равенство на получените точки автомобилният пилот заел най-много първи и втори места по време състезанията на шампионата ще се обяви като победител и шампион.

Снимки: V1 Challenge

Тагове: v1 challenge
0 от 500