IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Toyota с двигател BMW

Моделът Verso с 1.6-литров дизелов двигател се качва на поточните линии след месец

Първата Toyota с двигател BMW

Първият модел на Toyota с двигател BMW ще започне да се произвежда след месец, съобщават от централата на японската компания. Това е миниванът Verso, който получава 1.6-литров дизелов двигател, конструиран от германския премиум производител.
Първата Toyota с двигател BMW
Toyota Verso. Снимка: Toyota

Точно преди две години - през декември 2011 година, BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) подписаха договор за сътрудничество. Една от клаузите в споразумението предвиждаше снабдяването на японската марка с 1.6- и 2.0-литрови дизелови двигатели BMW. А първият модел на Toyota с такъв агрегат е Verso.

Миниванът Verso получава 1.6-литров дизелов двигател с мощност 110 к.с. и максимален въртящ момент 270 Нм. Агрегатът покрива стандарта Евро 5, отделя в атмосферата 119 гр/км вредни СО2 емисии и е познат от моделите BMW 1-Series и старото поколение MINI. Този двигател се произвежда във фабриката на BMW в Австрия.

Оборудваната с двигател на BMW Toyota Verso ще започне да се произвежда след около месец в завода на марката в Турция. Цените и спецификациите на модела ще бъдат разкрити по-късно.

Припомняме, че BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) задълбочиха съвместното си сътрудничество, подписвайки допълнителни споразумения, насочени към дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии. Предвижда се и сътрудничество в областта на изследванията за въздушно-литиеви батерии.

Тагове: toyota verso
0 от 500
  • #50
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Ей милионерче недей да бръщолевиш глупости по мой адрес
  • #49
    11 rate up comment 8 rate down comment
    пор, ( преди 10 години )
    не си гиби времето с Дошко!Явно си нов във форума и се опитваш да му отговаряш,търсиш аргументи и т.н. Този,пресполагам,е един от нископлатените сътрудници на форума,на който плащат да "разлайва кучетата". После АМ/чети ***/ брои влизанията/интереса/ и се пробва да продава реклама малко по-скъпо.Което не е лошо, а изборът на подобно ла.но е напълно оправдан от финансова гледна точка.Пак за сведение-Дошо=нев,груди,чичето,знаещ,преминаващ,швабен зи каскен,вурст и др.Не си губи времето стях
  • #48
    7 rate up comment 12 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Това на снимката може да го хареса само жена или Дошо!! Трябва да си луд за да вземеш такова нещо! А като седнеш вътре нещата стават сериозни....
  • #47
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Pod evropeec, razbirai Div Selianin ot BG.
  • #46
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Evala brat ,taka e !
  • #45
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Spokoino. Niama istinski evropeec,koito da si e vzel Toyotka.
  • #44
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ta tvoiata 147 ca e kato kosmi4eski koram ot Star Trek v sravnenie s isuzutyyy na do6ka
  • #43
    5 rate up comment 10 rate down comment
    BMW ( преди 10 години )
    Kak samo nemskiat premium gigant se bazika s toyotka.Hvarlia im ugrizki a te divni, 6tastlivi moliat za o6te
  • #42
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    EE doshe ,mi tq moeta 147-ca 1.9jtd 116 e po moshtna ot civikat-ti,a e nishto kola spored teb nali :D
  • #41
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само *** европеец може да си вземе най-добрата кола Тойота със смешен дизеляк на БМВ. Целия свят вече кара хибриди, само в Европа останахте да тракате с тая канцерогенна нафта.