IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru мисли и за кучетата в автомобила

Досегашните системи за защита на четириногите се оказват неефективни

Subaru мисли и за кучетата в автомобила

Продаваните в момента специални колани за защита на кучета в автомобила са неефективни. Това показват изпитания, проведени от Subaru, съобщава изданието Automotive News.
Subaru мисли за кучетата в автомобила
По време на краш-тестовете се оказва, че нито едно от защитните устройства не предпазва достатъчно четириногите при сблъсък. За изпитанията в лаборатория, специализирана за тестове на детски седалки, са пробвани колани с размер за 11-килограмов териер, 20-килограмово коли и 34-килограмов лабрадор.

Според данни на Американската автомобилна асоциация едва 16 % от собственици на кучета са оборудвали автомобилите си с подобни устройства, но дори и те не помагат особено и се нуждаят от сериозно усъвършенстване.

Маркетинг-мениджърът на Subaru America Дейв Съливан е на мнение, че трябва да бъдат въведени и тестове за защитата на кучета. Това обаче трябва да бъде одобрено от Националната администрация по безопасност на движението. Очаква се само през следващата година американците да похарчат около $55.5 млрд. за услуги, свързани с превозването на домашни животни и автомобилните производители трябва да помислят сериозно как да ги улеснят.

Някои от тях вече работят по въпроса – във Volvo, например, са готови със специални "врати за кучета", с които са оборудвани кросовърите на марката. В стандартното оборудване на Subaru Outback пък има специални ниши в багажника, които защитават животното в случай на пътно-транспортно произшествия. За по-добра защита на четириногите настояват и повечето дружества за защита на животните в САЩ.

Снимка: Automotive News
 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пловдив-централен ( преди 10 години )
    Жк Тракия наистина е панелно гето, там без охрана не се ходи.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    японско новаторско мислене
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до грудито ( преди 10 години )
    В гетата Сторгозия, Меден Рудник и Тракия да не би да живеят богаташи?!
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Subaru мисли и за кучетата в автомобила,аз пък си числя за ку*ките в автомобилите... :)
  • #1
    15 rate up comment 6 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    От Субару знаят, че много голяма част от клиентите им са хора със свободно мислене и живот. Не си купуваш Аутбек, Легаси или Форестър за да си го паркираш пред панелката в Перник или Люлин. Просто това са друга класа хора - живеят в къщи в провинцията, ферми, имения, планински райони и разбира се че ще имат верен приятел - куче! Браво на Субару, мислят за клиентите си!