IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи новия GLA

Компактният джип ще дебютира във Франкфурт

Mercedes представи новия GLA

Mercedes представя официално новия си кросоувър GLA, който ще бъде показан за пръв път на автосалона във Франкфурт през септември, съобщават от централата на компанията.
Mercedes представи новия GLA
Изглеждащ точно както се очакваше, новият модел е базиран на A-Class, но има по-високо окачване, по-мускулесто купе, по-големи алуминиеви джанти, рейки за багажник на покрива, две изпускателни тръби, както и заден спойлер. Аранжировката на интериора е запазена непокътната от хечбека A-Class.

Купето е 4417 мм дълго, 1804 мм широко, 1494 мм високо, и има коефициент на аеродинамична ефективност от 0.29. В багажника на GLA могат да бъдат побрани 421 литра багаж, а ако задните седалки бъдат сгънати, обемът нараства до 836 литра. Интересното е, че Mercedes предлага опционален пакет Load Compartment, който увеличава багажното пространство с 60 литра. Инженерите са постигнали ефекта с поставянето на задните облегалки в по-изправена позиция.
Mercedes представи новия GLA
Mercedes GLA ще се предлага с 1.6-литров двигател със 156 к.с., който ще се монтира в базовата модификация GLA 200. По-нагоре в йерархията ще бъде позициониран GLA 250 с неговия 2.0-литров бензинов двигател с 211 к.с. и среден разход от 7.1 л/100 км. Феновете на дизела ще могат да се възползват от GLA 200 CDI, който ще се задвижва от 2.2-литров двигател със 136 к.с., 300 Нм въртящ момент и разход от 4.3 л/100 км. Същият двигател ще се предлага и в GLA 220 CDI, но тук той ще е форсиран до 170 к.с. и 350 Нм.
Mercedes представи новия GLA
Колкото до техническите характеристики, GLA 250 с 4MATIC система за двойно задвижване ще ускорява до 100 км/ч за 6.5 секунди, а максималната му скорост ще достига 233 км/ч. Задвижване на четирите колела се предлага от Mercedes и за по-мощния дизел, като двата модела ще могат да бъдат поръчани с офроуд режим на скоростната кутия, както и с активния асистент за спускане по наклон - Downhill Speed Regulation (DSR).

Първите доставки ще бъдат изпълнени в началото на следващата година, като цената ще стане ясна по време на изложението във Франкфурт..

Снимки: Mercedes

Тагове: suv mercedes gla
0 от 500