IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отговорът на чехите

Компанията SVOS стартира производството на многоцелеви брониран автомобил

Отговорът на чехите

Специализираната в производството на бронирани автомобили чешка компания SVOS съобщи, че стартира производството на показания през миналата година многоцелеви автомобил VEGA.
Отговорът на чехите
Бронираната машина е подходяща както за армията, така и за полицията или жандармерията, като притежава завидна модулност и лесно може да бъде превърната във возила с най-различно приложение.

Конструкцията е монокок, като е подсилена с V-образен корпус, защитаващ пасажерите от взривове под автомобила. Бронировката на купето пък може да издържи почти всякакви взривове, сочи информацията. Окачването на VEGA е независимо, като и четирите колела са задвижващи, което прави машината идеален спътник при движение по пресечени терени.
Отговорът на чехите
Модулността на VEGA обаче е едно от нейните най-големи предимства. Каросерията лесно може да бъде модифицирана по най-различни начини, без това да влияе на безопасността на екипажа. Сред вариантите са поставяне на картечница или минохвъргачка на покрива, или пък преоборудването на машината в товарен автомобил, който да превозва до 12 души и 4 тона товар. Възможно е дори да бъде превърната в брониран полицейски автомобили или пък линейка.
Отговорът на чехите
Чехите не разкриват подробности за задвижващия агрегат, но пък поясняват, че максималната скорост на VEGA е 110 км/час.

Снимки и информация: SVOS

Още по темата:
Amarok облече униформа
BMW и McLaren създадоха военна машина
Специалните части на САЩ избират нова машина
Всъдеходът на Френския Легион ще се появи и в гражданска

 

 


Тагове: svos vega
0 от 500