IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и McLaren създадоха военна машина

Тя ще помага на английската армия в Афганистан

BMW и McLaren създадоха военна машина

BMW и McLaren създадоха военна машина
McLaren и BMW са сред виновниците за създаването на новата бойна машина на английската армия. Техните инженери, както и колегите им WRC и британската фирма Ricardo, са използвали опитът си във Формула 1 и Световния Рали Шампионат, за да направят революционен боен автомобил.

Той се нарича Foxhound и ще помага на военните в мисиите им в Афганистан. Машината вече пристигна в страната, като в момента се тества пустинята Хелманд, преди да бъде използвана за операции по-късно през годината.

Foxhound се произвежда във Великобритания и е специално създаден за тежките условия, с които се сблъскват военните в Афганистан. "Това е пъргав и многофункционален автомобил, който ще бъде един от стълбовете в армията, за години напред, заявяват производителите. - Foxhound е по-малък и по-лек от използваните сега Mastiff и Ridgeback, като дава много нови възможности на войниците".

Foxhound може да развива максимална скорост от 115 км/час, а V-образния му корпус го прави устойчив на взривни устройва. Освен това Foxhound е способен да продължи да се движи дори само с три от колелата си, а двигателят му може да бъде подменен за нищожните 30 минути.

Английската армия е поръчала 300 такива машини, чиято стойност е £270 млн.

Още по темата:
Всъдеходът на Френския Легион ще се появи и в гражданска
Amarok облече униформа
Водородни джипки за военните в САЩ
Maserati Quattroporte за военните в Италия

Тагове: foxhound
0 от 500