IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специалните части на САЩ избират нова машина

Новото предложение е на компанията General Dynamics и се тества в момента

Специалните части на САЩ избират нова машина

Американските военни активно си извличат поуки от бойния опит, придобит от случилото се в Ирак и Афганистан. Един от тях е, че специалните части на армията се нуждаят от автомобил, който да съчетава висока скорост, проходимост и лесна заменяемост на повредените части. Един от тези, които се опитват да направят тази машина и да спечелят милиони, е компанията General Dynamics.
Специалните части на САЩ избират нова машина
Нейното подразделение - фирмата General Dynamics Land Systems ще се опита да получи договора от Командването на спецоперациите на САЩ (USSOCOM) за доставка на транспортно средство, което освен че притежава изброените по-горе качества, трябва така и да бъде готово за използване веднага, след като бъде доставено от транспортен хеликоптер.
Специалните части на САЩ избират нова машина
Прототипът се казва GMV 1.1, което означава Ground Mobility Vehicle (Наземно Мобилно Возило). Първият му предсериен образец вече е сглобен и предаден на щаб-квартирата на командването на частите за специални операции в Тампа, щата Флорида.

Машината е проектирана за размерите на отсека на транспортния хеликоптер Chinook, но може да бъде превозвана и като външен товар. GMV 1.1 представлява пълноценен всъдеход с централно разположен двигател. Той може да превозва 5 човека с пълно бойно снаряжение и да развива скорост от 140 км/ч. Тъй като е предназначен за специални операция, автомобилът разполага с най-модерните средства за наблюдение и сателитна връзка, електронни сензори и компютърна система.
Специалните части на САЩ избират нова машина
Любопитното е, че GMV 1.1 може да променя окомплектоването си с най-различно въоръжение и техника, а също така и да променя степента на бронировка в зависимост от задачите, които ще изпълнява. В момента машината се тества на полигоните на американската армия в Аризона и Невада, а също така и в Обединените арабски емирства.

Командването на специалните операции ще трябва да избере новата си машина през 2013 г. От нея до 2020 г. трябва да бъдат произведени до 1300 бройки, като според експертите договорът за направата и доставката им ще бъде на стойност от $1.3 млрд.

Още по темата:
BMW и McLaren създадоха военна машина
Всъдеходът на Френския Легион ще се появи и в гражданска
Amarok облече униформа
Водородни джипки за военните в САЩ
Maserati Quattroporte за военните в Италия
 

Тагове: general dynamics
0 от 500