IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие и Volkswagen с трета поредна победа във WRC

Германският тим се пребори за първо и трето място в рали „Португалия”

Ожие и Volkswagen с трета поредна победа във WRC

Себастиян Ожие (Фр) с Volkswagen Polo R постигна трета поредна победа в световния рали-шампионат (WRC), след като бе най-бърз в рали „Португалия”. Французинът имаше сериозни проблеми със съединителя, но успя да удържи преднината си пред Мико Хирвонен (Фин) със Citroen DS3.
Ожие и Volkswagen с трета поредна победа във WRC
Трети финишира вторият пилот на Volkswagen Яри-Мати Латвала (Фин), който успя да изпревари Евгений Новиков (Рус) и Насер Ал-Атия (Катар), и двамата с Ford Fiesta RS. Място сред първите шест намери и норвежецът Петер Миклесен с Volkswagen Polo R.

Самото състезание започна с отпадания на двама от фаворитите за първото място. Мадс Одсберг (Нор) с Ford Fiesta спечели втората отсечка и излезе начело, но още в следващата катастрофира зрелищно, като се превъртя през таван. Норвежецът бе върнат в състезанието по системата Rally 2, и в крайна сметка финишира девети.
Ожие и Volkswagen с трета поредна победа във WRC
В шестия етап пък от трасето излетя Даниел Сордо (Исп) със Citroen DS3, който малко след това бе последван от младият белгиец Тиери Нювил с Ford Fiesta RS. Той удари камък и повреди окачването си, което го извади от състезанието.

Така след 4 старта от шампионата убедителен лидер е Ожие със 102 т., следван от Хирвонен - 48, Себастиян Льоб (Фр, Citroen) - 43, Остберг - 32, Латвала - 31, Сордо - 27, и др. Следващият старт е рали „Аржентина” (1-4 май).

Снимки: Rally Portugall
 

Тагове: wrc
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Пак не сте наясно , когато другите фирми с много световни титли разберът че ваговете (боговете) ще влизат в някоя спортна дисциплина......просто се омитат от СТРАХ...
  • #24
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Te ВАГОВЕТЕ обещаха,че и във Формула1 ще се появят,но когато се махнели всички други фирми с много световни титли.Тогава щели да са номер1,да ги *** в некадърниците,държат се като комунисти в ***.
  • #23
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каква Шкода бе нещастнико,не ме разсмивай.Още малко и ще ми напомниш за Вартбург и Трабант.
  • #22
    4 rate up comment 3 rate down comment
    1! ( преди 11 години )
    Лесно е при липса на конглокенция!
  • #21
    4 rate up comment 6 rate down comment
    CLK320 ( преди 11 години )
    Пич, пишеш за "простовати фенчета", а поста ти все едно първокласник го е писал. Научи се да пишеш грамотно и така хората ще те приемат по-сериозно."ТрадициЙ", "цял живот се скатаваха" - кои са се скатавали? VAG? Като отминем това как може една марка да се скатава цял живот (сериозно се излагаш), ще ти припомня Skoda(собственост на VAG). Ta Skoda е във WRC от 1999 год. Знаеш ли въобще за какво пишеш или просто ей така по селски да си поплюеш?
  • #20
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Селяците от ВАГ както всички знаем никога в историята не са имали традиций и успехи в рали спорта.Цял живот се скатаваха и когато всички можещи и преуспяли се оттеглиха след многогодишни успехи лайнярите се навряха само и само да нямат конглокенция.Сега нискочелните им простовати фенчета имат жълто на гащите,но съм убеден че това е чиста случайност и скоро ще бъдат навряни там където им е мястото.
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ако не забелязахте аз цитирах човека по долу което е писал че ситроен нямали заводски отбор и форд и другото дето казва за сузуки тези правила не са правят от днес за утре това се знае с години на пред така че е друга пичината сузуки да се откажат
  • #18
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И БМВ си имат заводски отбор във ВРЦ състезават се с Мини Купър и Лотос май имат.
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Странно как Ситроен нямат свой отбор? А този отбор на кой е? Citroen Total Abu Dhabi. Тоя отбор от преди 10 години печели титли във WRC и навсякъде го наричат отбора на Ситроен.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Има един заводски отбор в лицето на VW, Ситроен и Форд нямат официални отбори, тези който карат в момента са частни с подкрепа и техническа поддръжка на Ситроен и Форд! " Виждаме колко си запознат. А това за сузики както се отнася за тях така и за другите. Просто те си избраха да бъдат в САЩ в техните автомобилни спортове.