IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche пуска 2 модела на 4 цилиндъра

Новите версии на Boxster и Cayman ще излязат до края на годината

Porsche пуска 2 модела на 4 цилиндъра

Още до края на настоящата година Porsche ще пусне в продажба версии на най-достъпните си като цена модели - Boxster и Cayman, които ще бъдат оборудвани с нов, 4-цилиндров двигател. Това съобщи порталът Flat 6, според който моторите ще си останат тип "боксер", а намаляването на обема им ще бъде компенсирано от турбина.
Porsche пуска 2 модела на 4 цилиндъра
Очаква се новият 4-цилиндров мотор на Porsche да има обем от 2.5 литра, а мощността му да достигне 350 к.с. и максимален въртящ момент от 480 Нм. Агрегатът трябва да бъде и доста икономичен.

Според информацията агрегатът ще има доста общо с добре известния 3.8 литров, 6-цилиндров "боксер", поставян на 911 Carrera S. Блокът на цилиндрите ще бъде от алуминий, а мощността и сравнително ниския разход ще бъдат осигурени от системите за директно впръскване на горивото и за газоразпредение Vario Cam Plus. Моторът ще работи съвместно с фирмена за Porsche роботизирана трансмисия PDK.

Новият двигател трябва да доведе до пълно преразглеждане от страна на ръководството на компанията на гамата двигатели, предлагани на моделите Cayman и Boxster. Причината е, че моторът ще превъзхожда като резултати настоящите агрегати, с които се предлагат тези два модела.

В момента най-мощният мотор, поставян на Cayman S има обем 3.4 литра и развива 325 к.с. и 370 Нм. Това означава, че базов за семейството може да стане атмосферна модификация на 4-цилиндровия боксер. Премиерата на новия агрегат на Porsche е предвидена за автосалона във Франкфурт през септември.

Снимка: Porsche

0 от 500