IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаците искат свое Sandero

Моделът на Лада взима дизайнерски елементи от концепцията X-Ray

Руснаците искат свое Sandero

Руснаците искат свое Sandero
Явно не само европейците са приятно изненадани от последните модели на Dacia. В интернет пространството се появиха изображения на два нови автомобила на АвтоВаз, които изглеждат като руски версии на новите Sandero и Sandero Stepway.

Според информацията на Аutoevolution изображенията са достоверни и представят серийни коли, които ще стъпят на пазара в Русия през 2014 година. Renault, чиято собственост е румънската марка Dacia, притежава дял в АвтоВаз, който ще достигне 74.5% през 2014 г.
Руснаците искат свое Sandero
Автомобилите ще носят емблемите на Лада, но ще се различават от румънските си донори само по дизайна. При руските модели той ще бъде вдъхновен от концепцията X-Ray (на снимките в галерията), с която АвтоВаз подсказа как ще се развива дизайнерския езика на марката през следващите години.

Що се отнася до двигателите, те ще бъдат само бензинови, тъй като дизеловите мотори (по разбираеми причини) не са особено популярни в страната. Най-вероятно двата нови модела на Лада ще се произвеждат в Русия.
Руснаците искат свое Sandero
Снимки и информация: Аutoevolution

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 7 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    "Руснаците са алкохолици ,те не могат да произвеждат нищо".Запомнете това изречение завинаги
  • #10
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "ще стъпят на пазара в Русия",... ох, аман от *** изцепки!Ще кажеш, че кой знае какво ще "стъпи", кола за 3.50 долара.За такова дръвче и едно изречение в пресата е много.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добри, лоши тези коли давата хляб на 435 хил. души в Толиати. Замислете се какво сме направили ние освен да ги коментираме.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    abe i az iskam ruskinite ot diskotekite na peterburg da mi doidat na gosti za lqtoto vav Vn, ama ne idvat pu6tinq4kite...tiq verno sa okrali sanderoto, te i edno vreme6nite ladi, kakto vsi4ki zanem sa modeli na fiat...ni6to novo...dano pone go napravqt seriino tva...
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Алекс ( преди 11 години )
    Велики сте, започнахте от " Лада ", минахте през " Калашников " и Космоса и стигнахте до атомната бомба!
  • #6
    17 rate up comment 2 rate down comment
    ak-47 ( преди 11 години )
    Явно колегата striker се изказва меко казано "неподготвени" , защото 1.1962г. руснаците летят в Космоса,а при визита на американците в Русия,през 1989г. не могат да повярват,че е възможно да се направят толкова мощни двигатели.2.За стелт технологията няма да говоря,само ще кажа за случая във войната в Косово,когато руска система "ГРАД" сваля американски стелт и3.Атомната бомба въобще не е копирана , защото Сахаров прави най-мощната бомба в историята-"Цар Бомба",която и досега няма аналог .
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре,че бяха японците от Нисан да научат Рено как се прави СУВ.Дали са ги научили е друг въпрос,но румънците определено се възползват доста добре от опита и прецизността на японците.Дано и руснаците прихванат нещо,защото при техните тежки пътни условия един здрав и евтин СУВ само ще им е от полза.Бензиновите мотори също са Нисански и са много добри и надеждни.От френските съм карал само дизел 1,5,който също е добър и икономичен.
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И преди французите/румънците Лада имаха добри концепти, но само до там! Нямаше и дума за производството им или поне на елементи от тях..За пример: Lada C Concept, lada Revolution 1, 2 и 3
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 11 години )
    Добре, че дойдоха французите/румънците, че Лада да започне да прилича на кола от това хилядолетие...
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Виж ти, първия концепт в историята на Лада, който изглежда добре!