IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA разменя местата на Peugeot и Citroen

Новото позициониране се прави за привличането на различна аудитория

PSA разменя местата на Peugeot и Citroen

Френската група PSA Peugeot Citroen има намерение да промени позиционирането на своите марки. Това съобщава изданието Automotive News, според което целта на подобен ход е да се привлече максимално разнородна аудитория.
PSA разменя местата на Peugeot и Citroen
В компанията смятат да разменят местата на Peugeot и Citroen. Моделите на Peugeot вече ще се позиционират по-високо от автомобилите на Citroen, които ще станат най-евтините модели на марката. От френския производител засега не съобщават дали бъдещите модели на Citroen ще бъдат по-скъпи от Ford и Opel, или ще се окажат в една ценова ниша с Skoda и Kia.

Представители на групата обаче са категорични, че новите модели на Citroen ще бъдат по-прости за експлоатация, а също така и ще получат по-малко технически изисквания. В същото време DS-линия ще остане на върха на групата PSA Peugeot, като целта ще бъде тя да носи допълнителни доходи.

В същото време основните направления, по които ще работи Peugeot, ще бъдат създаването у клиентите на чувството за качество и надеждност, а също така и разработката на елегантен и динамичен дизайн, който да откроява марката от конкурентите.

Припомняме, че през февруари френската група съобщи за рекордни загуби за 2012 г. в размер на 5 млрд. евро. Всичко това доведе до сериозно обезценяване на активите на PSA Peugeot Citroen.
 

Тагове: psa
0 от 500
  • #21
    5 rate up comment 2 rate down comment
    o_o ( преди 11 години )
    С5 - 1.6 155 кс е 1470 кг , базова цена с този мотор - 48 444 лева.БМВ 316/320 1.6 136/170 кс е 1390 кг , базова цена с тези мотори 55 350 лева/61 800 лева.От гледна точка на цената С5 е доста далеч от Премиум класа с цена под тази на БМВ 3 и тегло малко над неговото. Така погледнато този мотор си е съвсем на място. Комфорта който предлага С5 независимо от мотора няма нужда да се коментира, който е карал знае. Като цяло тази марка е за хора които ценят комфорта и нямат нищо да доказват.
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Батко Кики ( преди 11 години )
    Ще търпят загуби не ами ..... Не може на премиум клас да сложиш 1,6 л. мотор нищо че е 200 коня, а баварците да слагат същия мотор на легенчето си мини. Близко е до акъла на къде отиват нещата! Маркетинг специалистите им да отворят едно mobile.de и да видят безкрайния списък от С5 -1.6 155 който изнемогва да дърпа 1900 кг. купе , а за динамика има ли смисъл да говорим
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    adasha ( преди 11 години )
    Идеята ми харесва. Бих си взел евтин Ситроен. Харесвам бюджетни марки :)
  • #18
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Форд и Опел предлагат по-високо качество на по-атрактивни цени и с по-красив дизайн.
  • #17
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    1/3 ама друг път са френски, напротив започнаха да изчезват. Щото който купи френско не повтаря! А с Астри и Фокуси е пълно, защото са най-качествени в класа си и на нормална, а не раздута цена.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Minutka ( преди 11 години )
    (За)бавни дементи, както винаги, коментарите са един път :)Сигурно 1/3 от колите в страната са френски, ама кой го брои това. Да не говорим за продажбите на нови такива - СФА си купиха Камор Ауто, сигурно са прали колумбийски нарко пари, нали?
  • #15
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Форд и Опел предлагат същотно качество на по-атрактивни цени и с по-красив дизайн.
  • #14
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ситроен ми е любимата марка, но мисля, че Пежо само ги дърпат надолу със смешния си дизайн и ниско качество. Пежо просто развалиха Ситроен! Вече не е марката с нестандартни и идейни автомобили.
  • #13
    3 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Сега става "СПА" ли( или *** на французки)? Ми да вземат и някое хотелче да направят. "CПА хотел Citroen-Peugeot". Яко!
  • #12
    10 rate up comment 16 rate down comment
    луд ( преди 11 години )
    Трябва да си наистина луд да си потрошиш парите за новa кола от PSA,тъй като само след 1 год. не струват и 50% от първоначалната си цена!И си принуден да я караш и мразиш още поне 2-3 години,защото просто няма продаване.Нови може "баничарка" или "бус",и то при добра отстъпка при дилъра.