IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Източноевропеец си поръча уникална кола

Изработеният на ръка автомобил е вдъхновен от Mercedes 300 SC и използва базата на SLS AMG Roadster

Източноевропеец си поръча уникална кола

Източноевропеец си поръча уникална кола
GWA 300 SLC. Снимка: Gullwing America

Работим по кола, която ще бъде истински автомобилен шедьовър, заявяват специалистите от Gullwing America. Те имат задачата да изработят уникален автомобил за анонимен клиент от Източна Европа.

Неговото желание е да има единствен по рода си автомобил, който да бъде модерен, но в същото време да напомня на класически Mercedes. За да отговорят на желанията на клиента специалистите от Gullwing America взимат един чисто нов Mercedes-Benz SLS Roadster (R197) и го изкормват напълно. Запазват единствено основната част от конструкцията, шасито и задвижващия тракт. И върху тях започват изграждането на уникалната кола.

Тя е вдъхновена от редкия Mercedes-Benz 300 SC (W188) от 1955 година, който е произведен в само 92 екземпляра. Формите й обаче са модерни, изваяни ръчно от алуминий.
Източноевропеец си поръча уникална кола
Mercedes-Benz 300 SC. Снимка: Mercedes-Benz

Новият автомобил носи името GWA 300 SLC, като разполага с регулируемо по височина окачване (много полезно в Източна Европа), джанти с размер 22 инча, LED светлини, специално изработена изпускателна система, активен спойлер, осветена предна емблема и др.

Специалистите от Gullwing America са почти готови с GWA 300 SLC и скоро уникалното кабрио ще бъде на разположение на своя собственик. Колко му е струвало това удоволствие, остава тайна. 

0 от 500